menu

The Ghost Writer - John Harwood (2004)

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Engels
Griezel

384 pagina's
Eerste druk: Jonathan Cape, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Viola Hatherley was in de jaren 1890 een schrijfster van spookverhalen. Haar werk ligt vergeten totdat haar achterkleinzoon, als kleine jongen in Mawson, Australië, erachter komt hoe hij een geheime lade in zijn moeders kamer weet te openen. Daar vindt hij een manuscript, en vanaf het moment dat zijn moeder hem betrapt verandert Gerard Freemans leven voorgoed. Wat is die onzichtbare, altijd aanwezige dreiging waarvoor zijn moeder hem obsessief probeert te beschermen? En waarom kunnen verhalen, meer dan een eeuw geleden geschreven, invloed hebben op de gebeurtenissen in zijn eigen leven? Gerards zoektocht om het mysterie te ontrafelen leidt hem van Mawson naar Londen, naar een reeds lang verlaten huis en de verschrikking van een spookverhaal dat tot leven komt.

zoeken in:
avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
Dit is weer van een heel ander kaliber dan The Seance. The Seance was een gotische griezelroman in de trant van een Jane Eyre en een Mysteries of Udolpho, en The Ghost Writer is een wat modernere roman, die wel weer teruggrijpt naar het gotische verhaal. Het is eigenlijk een raamvertelling waarin de spookverhalen die de overgrootmoeder van de hoofdpersoon schreef centraal staan. Deze verhalen zijn dan ook in hun geheel opgenomen.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:17 uur

geplaatst: vandaag om 10:17 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.