menu

Perdido Street Station - China Miéville (2000)

Alternatieve titel: Station Perdido

mijn stem
4,38 (16)
16 stemmen

Engels
Sciencefiction / Fantasy

710 pagina's
Eerste druk: Macmillan, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Nieuw Crobuzon wordt bevolkt door de meest fantastische wezens, behept met vreemdsoortige magie en gebruik makend van aftandse techniek. Het leven van wetenschapper Isaac wordt in de war geschopt door zijn goedheid, en door één klein onschuldig uitziend wormpje, dat zich al gauw zal ontpoppen tot een levende nachtmerrie die zijn leven en Nieuw Crobuzon aan de rand van de afgrond zal brengen. Isaac zal al zijn kunnen nodig hebben om dit probleem op te lossen.

zoeken in:
5,0
Fantastisch boek, onvergetelijke personages, genoeg inspiratie in dit boek voor 300 andere boeken.

3,5
De sfeer en de wereld zijn inderdaad erg sterk neergezet. Helaas lijdt het verhaal hier nogal onder.

3,5*

avatar van Chungking
Ben tot in een derde geraakt, maar hier laat ik het (voorlopig) bij want dat was toch al wat worstelen - het boek las niet zo vlot vond ik. Kan zijn dat het niet mn stijl is natuurlijk.

Op zich vond ik de levendige en bij tijden echt weelderige (bv. de cursieve stukken) beschrijvingen van de stad, zijn verschillende wijken en diversiteit aan inwoners echt wel knap bij momenten, en zeker origineel (ook qua stijl). Maar ik zou toch ook durven stellen dat het verhaal hier idd wat onder lijdt: er is tot nu toe amper iets gebeurd Isaac heef wat onderzoek gedaan, en Lin getekend. Dat is het echt wel tot nu toe simpelweg (enkel de rups is nog ietwat een mysterie) Voor mij iets te weinig om te kunnen boeien dus, jammer want zat meer in naar mijn gevoel.


PS: eerder SF dan fantasy volgens mij ook

Gast
geplaatst: vandaag om 09:50 uur

geplaatst: vandaag om 09:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.