menu

The Underground Man - Mick Jackson (1997)

Alternatieve titel: De Tunnelman

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Engels
Historisch

264 pagina's
Eerste druk: Picador, Londen (Verenigd Koninkrijk)

William John Cavendish-Bentinck-Scott, de vijfde hertog van Portland, woont op het afgelegen landgoed Welbeck Abbey en is overgeleverd aan de genade van zijn personele staf. Mr. Bird heeft zojuist een netwerk van tunnels onder het landgoed voltooid, een onderaards stelsel van gangen, breed genoeg om de koets van Grimshaw met vierspan en al door te laten. Maar Zijne Excellentie is allesbehalve tevreden. Niemand, ook hijzelf niet, begrijpt zijn pijn, een gevoel van gemis, een ongrijpbare herinnering waar met geen gegraaf van tunnels of welke andere buitensporigheid dan ook, enig licht op kan worden geworpen. Stukje bij beetje tracht de hertog de waarheid omtrent zijn verleden te ontrafelen, maar in het plaatselijke roddelcircuit wordt elke volgende excentriciteit uitgelegd als een nieuwe aanval van gekte.

zoeken in:
avatar van apocrief
3,0
Een aardige roman, waarin de hertog te maken krijgt met lichamelijke en geestelijke problemen. Hoe het vraagstuk van de zwevende jongen opgelost wordt is mooi. De fantasy elementen vind ik niet zo passen in het verhaal, ook al bestaan ze niet echt en worden ze slechts veroorzaakt door de hersenspinsels van de hertog zelf. In 2006 gekocht in een bieb in Dordrecht en nu voor de tweede maal gelezen. Daar blijft het bij; dit boek verdwijnt in de papiermolen, omdat er nodig plaats gemaakt moet worden in mijn boekenkasten.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:19 uur

geplaatst: vandaag om 15:19 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.