menu

Elfenkönigin - Bernhard Hennen (2009)

Alternatieve titels: Elfenkoningin | De Elfen #5

mijn stem
4,25 (2)
2 stemmen

Duits
Fantasy

909 pagina's
Eerste druk: Heyne, München (Duitsland)

Verdreven van haar troon vlucht elfenkoningin Emerelle naar de wildernis van de verschroeide landen, een streek van Alfenmark die werd verwoest tijdens de drakenoorlogen. Wanhopig op zoek naar antwoord op haar vragen, raadpleegt ze het Orakel van de Jadetuinen, een machtige sjamaan die de drakenadem beschermt. De uitspraak van de Ouden die het orakel doorgeeft, is raadselachtig, maar Emerelle maakt eruit op dat niet alle elfen haar wereld hebben verlaten. En zo begint ze aan een speurtocht naar de achtergebleven leden van het volk van de Schepper. Ze wordt op de hielen gezeten door de huurmoordenaars van de jonge trollenkoning Gilmark, die vreest dat Emerelle met haar invloed en macht de troon op de trollen zal heroveren. Gelukkig is hij er ook nog, zwaardmeester Ollowain, die met Emerelle afreist naar het ijzige Noorden om voorgoed een eind te maken aan de heerschappij van de trollen.

zoeken in:
3,5
Bij nader inzien toch een halfje van mijn score af. Vier sterren vind ik nog iets teveel eer voor deze serie. Wat begon de Elfen goed, maar uiteindelijk wordt het toch minder interessant en vraag ik me af of Hennen het verhaal wel in zijn hoofd had, terwijl hij dit schreef. Je merkt het pas na Elfenlicht, want waar de schrijver vaak de tijd en ruimte neemt om zaken uit te leggen, zet hij in dit boek vaak de vaart erin. Inmiddels kan ik je wel zeggen dat het tussendeel Elfenlied niet je twintig euro waard is, maar als je graag wilt weten hoe de derde trollenoorlog afloopt, is dit boek wel een aanrader.

Elfenkoningin is helemaal geen vervelend of saai deel. Ik ben er vrij vlot doorheen gegaan. Het is wel grappig om te concluderen dat de omschrijvingen niet geheel kloppen. Het verhaal van Emerelle en Falrach zijn het interessantst. Ook de trollenhertog Orgrim heeft goede verhaallijnen. Daar staat wel tegenover dat de gebeurtenissen in het Fjordland er eigenlijk niet toe doen en er zodoende met de haren erbij geslepen wordt. Zelfde geldt min of meer voor het verhaallijn met Adrien, maar ook die is leuk om te lezen. Elfenkoningin draait grotendeels om de verre reizen die gemaakt worden en de inzichten die de hoofdpersonen krijgen. Voor de actie hoef je het niet te lezen en wat het einde betreft, had Hennen er in mijn ogen meer uit kunnen halen. Het neemt niet weg dat hij hier een leuke serie geschreven heeft, maar beter dan Feist of Heitz is het niet.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:30 uur

geplaatst: vandaag om 02:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.