menu

Closed Circle - Robert Goddard (1993)

Alternatieve titel: Gesloten Cirkel

mijn stem
4,38 (4)
4 stemmen

Engels
Thriller

331 pagina's
Eerste druk: Bantam Press, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Het is 1931. Aan boord van de luxe trans-Atlantische schip Empress of Britain bevinden zich twee Engelse oplichters, Hugh Horton en Max Wingate. Ze zijn op de vlucht uit de Verenigde Staten. Aan boord bevindt zich ook de knappe Diana Charnwood, dochter van de immens rijke Fabian Charnwood, een uitgekiend doelwit voor de beide oplichters. Ze spreken af de dochter te verleiden tot een huwelijk, om vervolgens de rijke vader daarmee te chanteren. Maar Max wordt werkelijk verliefd op Diane en weigert de afkoopsom van haar vader te accepteren. Wanneer Fabian Charnwood gewelddadig om het leven komt, slaat Max op de vlucht. Daarmee staat Hugh voor de vrijwel onmogelijke taak de onschuld van zijn vriend te bewijzen. Een taak die alleen maar moeilijker wordt wanneer hij ook nog op het spoor komt van een organisatie die de loop van de wereldgeschiedenis een gruwelijke wending heeft gegeven...

zoeken in:
avatar van Vinejo
5,0
Zowat de beste thriller die ik ooit las. Goddard verweeft zijn verhalen telkens met historische gebeurtenissen wat het, zeker in dit boek, extra leeswaardig maakt.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:07 uur

geplaatst: vandaag om 11:07 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.