menu

Ga Niet naar Zee - Tommy Wieringa (2010)

mijn stem
3,33 (6)
6 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Autobiografisch

272 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

In "Ga niet naar zee" beweegt Tommy Wieringa zich tussen het wereldse rumoer en de stilte van kloosters en het platteland. De lezer volgt het leven van de schrijver op de voet, en leert dat succes of tegenslag geen invloed heeft op zijn werk – al schrijft het beter op een volle dan op een lege maag.

zoeken in:
4,0
Mooie autobiografische verhalen van gemiddeld anderhalve pagina.

3,5
Merkwaardige stukjes over het dagelijkse leven van de auteur, allemaal ongeveer anderhalve bladzijde lang, waarschijnlijk verschenen in een of andere krant of weekblad. Er gebeurt niet veel, er komt weinig emotie in, maar we krijgen wel een soort beleving van een dagelijks leven tussen supermarkt, flat, natuur, boeken en abdij, met een voorkeur voor de natuur. Het is niet speciaal boeiend, maar het wordt ook niet saai, ik las maar door. Oppervlakkigheid en diepte liggen hier heel dicht bij elkaar. Misschien het meest genietbaar als je er dagelijks eentje van leest?

avatar van psyche
psyche (crew)
Roro schreef:
Merkwaardige stukjes over het dagelijkse leven van de auteur, allemaal ongeveer anderhalve bladzijde lang, waarschijnlijk verschenen in een of andere krant of weekblad


Even nagekeken, het zijn inderdaad columns.

3,5
psyche schreef:
(quote)


Even nagekeken, het zijn inderdaad columns.
Waar verschenen?

avatar van psyche
psyche (crew)
Waar verschenen?


Ik had gekeken op de site van Koninklijke Bibliotheek, daar stond alleen: columns.
Via Google vind ik dat Wieringa columns voor het NRC schrijft, er zou een overzicht van al zijn columns zijn die je kunt inzien (Google: Wieringa + columns).

Gast
geplaatst: vandaag om 18:44 uur

geplaatst: vandaag om 18:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.