menu

The Fall - Guillermo del Toro en Chuck Hogan (2010)

Alternatieve titels: De Val | The Strain Trilogie #2

mijn stem
3,62 (8)
8 stemmen

Engels
Griezel

320 pagina's
Eerste druk: William Morrow, New York (Verenigde Staten)

Het ontketende vampiervirus in "De Meester" heeft New York overgenomen. Het virus verspreidt zich over het land en zal snel de wereld overnemen. Temidden van de chaos leidt Eph Goodweather, hoofd van het Centrum voor Viruscontrole, een kleine groep om de bloeddorstige monsters te stoppen. Maar misschien is het al te laat. Aan de hand van het plan van De Meester ontstaat er een oorlog tussen de Nieuwe en Oude Wereld vampiers, allebei vechtend voor totale macht. Gevangen tussen deze gebeurtenissen, zijn de mensen - machteloos en kwetsbaar - niet langer meer de consumenten, maar de geconsumeerden. Ondanks dat Eph de logica van de vampieren beter begrijpt dan de anderen, kan hij niet iedereen behouden voor het binnenvallende kwaad. Zijn ex-vrouw Kelly behoort tot de groep van De Meester en is op zoek naar haar verloren zoon, Zack. Met de toekomst van de wereld op het spel, moet Eph met zijn moedige team, geleid door voormalig professor en Holocaust overlever Abraham Setrakian en verdelger Vasiliy Fet, het gevecht aan gaan met een troep vampieren wiens plan veel erger is dan iedereen eerst dacht: een lot erger dan vernietiging wacht...

zoeken in:
vermeerf
Erg leuk vervolg op De Meester. Op zich is het verhaal misschien niet zo heel origineel maar wel spannend en de personages worden ook bevredigend uitgewerkt, vooral Setrakian. Nu maar wachten op deel 3, het einde van De Val maakt me in ieder geval zeer nieuwsgierig naar hoe de schrijvers de draad weer op gaan pakken.

avatar van Donkerwoud
3,0
Het lijkt wel alsof Guillermo del Toro en Chuck Hogan alle gave dingen erin hebben gegooid die ze maar konden bedenken rond vampiers. Dat enthousiasme straalt er dan ook vanaf, maar het heeft tegelijkertijd tot gevolg dat het soms iets teveel van het goede wordt. Dit deel is wel wat evenwichtiger geschreven dan zijn voorganger en de belangrijkste karakters worden meer dan voldoende uitgewerkt. Alleen jammer dat het allemaal iets teveel de humor-kant opgaat met dik aangezette bijrollen en catchy oneliners. Desalniettemin smaakt ook dit deel naar meer en ik hoop op korte termijn toe te komen aan het slotstuk.

avatar van james_cameron
4,0
Razendsnel en heftig vervolg op The Strain, met vrijwel nonstop bloederige aktie en spektakel. Wellicht doen Del Toro en Hogan zich er hier iets te makkelijk vanaf (effectbejag ligt op de loer), maar vermakelijk is het zeer zeker. De plot biedt daarnaast gelukkig ook genoeg nieuwe ontwikkelingen om te blijven boeien. Gevolgd door het derde (en laatste) deel, The Night Eternal.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:44 uur

geplaatst: vandaag om 07:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.