menu

Null-Acht Fünfzehn: Die Abenteuerliche Revolte des Gefreiten Asch - Hans Hellmut Kirst (1954)

Alternatieve titels: 08/15: De Kazerne | 08/15 in der Kaserne

mijn stem
4,00 (7)
7 stemmen

Duits
Sociaal

397 pagina's
Eerste druk: Desch, München (Duitsland)

In ''De kazerne'' wordt de lezer geconfronteerd met de wederwaardigheden in een Duits legerkamp, vlak voor het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. Hier heerst nog de geest van het Pruisische militarisme: 'Befehl ist Befehl'. Centraal in de roman staat de rekruut Asch en diens opleiding tot een volwaardig soldaat. Net achter de horizon ligt het het komende conflict, dat ieders leven ingrijpend zal veranderen.

zoeken in:
Toen ik een jaar of 12 was mocht ik mijn vader zijn boeken van Sven Hassel niet lezen vanwege alle gruwelijkheden. De overstap van K. Norel's "Engelandvaarders" , "Vliegers in het Vuur" en "Varen en Vechten" was te groot. Later drukte vader me "08/15" in de handen. Daar moest ik maar mee beginnen. "Fabrik der offiziere" is vader's favoriete Kirst roman.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:32 uur

geplaatst: vandaag om 10:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.