menu

Het Tigrameisje - Isabelle Dams (2009)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Waargebeurd

192 pagina's
Eerste druk: Linkeroever, Antwerpen (België)

Het Antwerpse model Angelina Saey, met roots in Letland, werd in het begin van de jaren ’50 een icoon. De Amerikaanse kunstenaar Al Moore vereeuwigde haar toen als meisje in een tijgerpakje dat een sigarettenmerk sierde: Tigra. Over het leven van Angelina Saey is weinig bekend. Sigarettenfabrikant Van der Elst had dit model gekozen toen hij het merk Tigra wou restylen. Paula Colfs-Bollaert, het meisje dat op de Belga-sigarettenpakjes stond, was haar vriendin. Angelina Saey huwde met Jos De Roeck, ze hadden twee zonen en leefden wat teruggetrokken in een villa in Brasschaat. Over haar dood is nog minder bekend. Haar man en twee zonen vonden haar op een dag in 1979 beneden aan de trap in hun villa. Ze was toen 46 en had een touw rond haar nek. Aanvankelijk dacht men aan zelfmoord, maar na een tweede lijkschouwing was moord de enige conclusie. Die moord is nooit opgehelderd.

zoeken in:
avatar van Vic Vega
3,0
leuk, onderhoudend maar kort boekje. Leest weg als een uit de kluiten gewassen artikel. Door de luchtige ondertoon blijft het allemaal vrij oppervlakkig en wordt het nooit echt diepgravend zoals ik gewend ben van true-crime verhalen. Toch vond ik dit een aardig boek, vlot geschreven maar niet gewichtig genoeg om te beklijven.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:02 uur

geplaatst: vandaag om 10:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.