menu

Library of the Dead - Glenn Cooper (2009)

Alternatieve titels: Boek der Doden | Secret of the Seventh Son

mijn stem
3,78 (9)
9 stemmen

Engels
Thriller

416 pagina's
Eerste druk: Arrow, Londen (Verenigd Koninkrijk)

New York lijkt geteisterd te worden door een seriemoordenaar. Het enige wat de ‘doemsdag’-slachtoffers linkt, is een witte briefkaart met daarop een doodskist, hun naam en de dag waarop ze zullen sterven. Will Piper, profiler bij de FBI, wordt samen met de jonge ambitieuze Nancy op de vreemde zaak gezet. Op geen enkele manier kan er een verband tussen de moorden gelegd worden, totdat een kleine aanwijzing naar het zeer geheime Area51 in de woestijn van Nevada leidt. Daar hoort Will een verhaal dat zijn anders zo nuchtere en licht sceptische kijk op de wereld volledig op zijn kop zet. Eind jaren veertig maakten de Britse president Churchill en de Amerikaanse president Truman een afspraak over een bijzondere ontdekking. Al sinds de middeleeuwen blijkt er een bibliotheek te bestaan waar het grootste geheim van de mensheid bewaard wordt. Als dat uitkomt, zal de paniek op de wereld niet te overzien zijn.

zoeken in:
avatar van PROPAYNE
4,5
Dit vond ik een geweldig boek, met een hoog WTF?!! Gehalte, ik heb er nog dagen over nagedacht. Ook de stukken die zich in het verleden afspelen zijn erg spannend.

avatar van spanje
4,5
Ja, inderdaad een wtf gehalte... Kan niet anders zeggen.
En ook weer een boek wat lang in je hoofd blijft malen. Dat zijn voor mij de beste boeken.

Ik dacht eigenlijk dat dit een zwaar verhaal zou worden maar integendeel.

Aanrader voor mensen die geinteresseerd zijn in de middeleeuwen.

avatar van PeterW
PeterW (crew)
Dan moet ik die toch eens gaan lezen.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:44 uur

geplaatst: vandaag om 09:44 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.