menu

Ik Loop of Ik Vlieg - Eddy Terstall (2010)

mijn stem
4,31 (8)
8 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Autobiografische Roman

221 pagina's
Eerste druk: Prometheus, Amsterdam (Nederland)

Filmmaker Eddy Terstall (Simon, Vox Populi) leidt een opmerkelijk leven; zó opmerkelijk dat hij er niets bij heeft hoeven verzinnen om toch een bijzonder boek over zichzelf te schrijven. In Ik loop of ik vlieg beschrijft Terstall onder meer hoe hij bijna verantwoordelijk was voor de dood van de kersverse Amerikaanse president Barack Obama, onthult hij het geheim achter de perfecte penalty en blikt hij vol zelfspot terug op zijn vrijzinnige jeugd, zijn carrière, zijn vriendinnen en de 89 landen waar hij geweest is.

zoeken in:
4,5
Ik heb dit boek cadeau gekregen van Thomas Acda en ben er gelijk in begonnen.
Voor ik het boek in handen kreeg kende ik het werk van Eddy Terstall niet, maar een aantal hoofdstukken verder krijg je al een aardig beeld van deze persoon.
Eddy neemt je op serieuze maar ook humoristische wijze mee op een tocht door zijn leven die zeer boeiende momenten kent. Je leert niet alleen de schrijver kennen maar ook de eigenaardigheden van de personen die een belangrijke rol in z'n leven spelen of dat hebben gedaan.
De kroeg, voetbal, politiek en knappe vrouwen lopen als een rode draad door zijn leven.
Ik Loop of Ik Vlieg is op een zeer prettige manier geschreven met de nodige zelfspot en ironie.

5,0
Boek van Eddy zelf gekregen omdat ik zijn zoveelste volger was op twitter het leest erg lekker weg en is in een leuke stijl geschreven. Je hebt echt het idee dat je Eddy's leven binnen stapt en hij je alles verteld wat hij heeft meegemaakt. Nadeel is wel dat je, als het boek uit hebt, je realiseert dat je slechts een virtuele vriend was Maar het boek is perfect om wat meer te weten te komen over de maker van de films.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:30 uur

geplaatst: vandaag om 10:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.