menu

Das Lied der Schwarzen Berge - Heinz G. Konsalik (1958)

Alternatieve titel: Het Lied van de Zwarte Bergen

mijn stem
3,50 (3)
3 stemmen

Duits
Romantiek

303 pagina's
Eerste druk: Pegasus, Wetzlar (West-Duitsland)

De kersverse ingenieur Rolf Meerholdt werkt voor de Joegoslavische regering in de provincie Montenegro, het land van de zwarte bergen, aan een prestigieus project. Bij een klein bergdorpje vindt Rolf niet alleen de ideale plaats voor een te bouwen stuwdam, maar ook de knappe Rosa, het meisje met wie hij het leven wil delen. Rosa heeft echter al een vriend, Jossip, die met alle geweld Rosa voor zich wil behouden. De confrontatie tussen de twee mannen blijft dan ook niet lang uit…

zoeken in:
3,0
Konsalik is een veelschrijver en zijn boeken lezen makkelijk weg. Dit keer speelt het verhaal zich af in Montenegro, in het het Joegoslavië dat toen nog onder bewind stond van Maarschalk Tito. Toch vind ik dit een van zijn mindere boeken. Misschien is dat omdat Konsalik met dit boek het midden houdt tussen realisme en onwerkelijke fantasie en dat het dan voor mij vlees noch vis wordt. Ik verlies nu enigszins het contact met het boek. Maar daarin sta ik mogelijk alleen, want twee beoordelaars geven een hogere beoordeling. Komt dat door de aanwezige romantiek in het boek of door de problematiek die de bouw van een stuwdam oplevert voor de plaatselijke bevolking?

Gast
geplaatst: vandaag om 22:27 uur

geplaatst: vandaag om 22:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.