menu

Hotel Prison - Jan de Cock (2003)

Alternatieve titel: De Wereldreis van een Tralie-Trotter

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Nederlands
Reis

416 pagina's
Eerste druk: Lannoo, Tielt (België)

Hoe vieren Russen hun vrijlating? Hoe vrolijk is nieuwjaarsnacht als je medegevangene sterft? Hebben eskimo's een iglogevangenis? Hoeveel weegt een ketting tussen de voeten van een ter dood veroordeelde in Bangkok? Hoe krijg je duizend gevangenen stil in India? Wie maakten de kostuums voor de film The Lord of the Rings? Hoeveel mensen kunnen er in een cel van 10 vierkante meter in Haiti? Hoe raak je in Australië zwanger achter tralies? In welke gevangenis vind je een kleuterschool? Jan de Cock trok de wereld rond, van gevangenis naar gevangenis, op zoek naar het leven achter de tralies. Bij temperaturen schommelend van +45 tot -25 graden, door steppe en woestijn, per boot of per fiets, zocht hij de gevangenen op. Hij ontmoette kruimeldieven, zakkenrollers en vliegtuigkapers en deelde de cel gedurende dagen of weken met muzikanten en acteurs, met huurmoordenaars en moeders die eten stalen voor hun kinderen. Hij vertoefde temidden van tbc- en aidspatienten en leefde in gezelschap van ratten en vlooien, hagedissen en sprinkhanen... Een verhaal uit de bikkelharde en vertederende werking van het gevangenisleven

zoeken in:
avatar van Boek&Filmfreak
3,0
Ondankt dat dit een Nederlands (Vlaams)talig boek is is het wel prettig als je ook Frans en in mindere mate Spaans kunt.
De auteur gaat er kennelijk van uit dat iedereen die dit boek leest daar een basis kennis van heeft.
Dat is bij mij helaas niet zo.

Verder bij vlagen een ontroerend en inspirerend boek.
Soms ook wat te afstandelijk ofzo.
Daar wil ik mee zeggen dat de auteur vreselijke, schrijnende, omstandigheden beschrijft, maar op de 1 of andere manier kon ik er zelden echt door geraakt worden. En dat terwijl dat in andere boeken met vergelijkbare verhalen wel bij mij gebeurde.

Op zich beschrijft Jan de Cock hier een bijzondere reis die ik zelf ook graag eens zou maken.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:25 uur

geplaatst: vandaag om 12:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.