menu

Indecision - Benjamin Kunkel (2005)

Alternatieve titel: Besluiteloos

mijn stem
2,75 (6)
6 stemmen

Engels
Psychologisch

285 pagina's
Eerste druk: Random House, New York (Verenigde Staten)

Dwight Wilmerding is pas achtentwintig jaar oud, maar gaat al gebukt onder een midlife crisis. Op zich niet vreemd: hij woont met wat vage vrienden in een klein appartement en zijn baan als softwaretechneut bij de farmaceutische gigant Pfizer is nou niet bepaald sfeerverhogend. Aangemoedigd door een van zijn kamergenoten onderwerpt hij zich aan een farmaceutisch experiment, dat hem over zijn besluiteloosheid heen moet helpen. Wanneer hij ook ontslagen wordt door Pfizer en wordt uitgenodigd door een highschool sweetheart om naar Ecuador te komen, neemt hij eindelijk een besluit, en reist af. Het probleem is alleen dat Dwight maar niet kan besluiten of de pillen die hij slikt werken of niet. Diep in de jungle van de Amazone wordt zijn romantische ontsnapping een hilarische reis, een zoektocht naar verantwoordelijkheid, kennis en liefde.

zoeken in:
avatar van Dridge
2,5
Eigenaardige schrijfstijl .
Ik kon er maar met moeite doorheen komen.

avatar van Donkerwoud
3,0
Leuk uitgangspunt- besluiteloosheid als teken van onze generatie - maar het boek loopt een beetje dood na een bepaald punt. Ik moet zeggen dat de materie dan wel weer uiterst herkenbaar is voor deze midden twintiger.

avatar van Bassievrucht
3,0
Het uitganspunt is interessant en vijf jaar later nog steeds actueel - ook voor mij herkenbaar. De schrijfstijl vond ik aangenaam; vlot lezend, maar toch van niveau. Het verhaal daarentegen boeide maar met mondjesmaat. De 'clou' vond ik zelfs zeer flauw; dat hij in werkelijkheid niet echt Abulinix heeft geslikt en dat zijn tocht met Brigid een vooropgezet plan was. Aan de andere kant snap ik wel waarom hij in een adem genoemd wordt met veelgeprezen auteurs van eenzelfde generatie zoals Dave Eggers en Jonathan Safran Foer, want er straalt wel een zekere klasse af van deze post 9/11 roman .

avatar van Donkerwoud
3,0
We hebben hier al een tijd niets meer van gehoord. Misschien dat de schrijver zelf ook besluiteloos is?

avatar van Bassievrucht
3,0
Ik kijk van tijd tot tijd ook wel eens of er nieuw werk op komst is. Vooralsnog niet. Kunkel is samen met Chad Harbach, van The art of fielding. en een aantal anderen, wellicht druk met het Amerikaanse literaire tijdschrift N+1.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:41 uur

geplaatst: vandaag om 14:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.