menu

Come Closer - Sara Gran (2003)

Alternatieve titel: Kom Dichterbij

mijn stem
3,25 (2)
2 stemmen

Engels
Griezel

192 pagina's
Eerste druk: Soho Press, New York (Verenigde Staten)

Amanda is een vrouw van begin dertig. Ze heeft een goede baan als architecte en een stabiel huwelijk. Met haar man Ed woont ze in een prachtig zelfverbouwd appartement in een afgelegen gedeelte van de stad. Ze zijn gelukkig met elkaar en met hun stabiele leven. Op een dag wordt Amanda bij haar baas geroepen. Hij laat haar een rapport zien waarin ze hem in twee regels uitmaakt voor alles wat lelijk is. Ze kan zich niet herinneren dat ze zoiets heeft geschreven. Die avond horen Amanda en Ed voor het eerst een vreemd, kloppend geluid in huis. Hoe hard ze ook zoeken, ze komen er niet achter waar het vandaan komt. Bovendien krijgt Amanda last van plotselinge black-outs en vreemde dromen. En met Ed maakt ze steeds vaker ruzie. Is er een rationele verklaring voor wat er gaande is? Dreigt Amanda ten onder te gaan aan haar eigen onderdrukte verlangens? Of is er een kwade macht aan het werk?

zoeken in:
avatar van Insignificance
3,0
Een duivelse bezetting of simpelweg een vertelster met andersoortige geestelijke problemen? Op die vraag had het lang kunnen teren, maar, nou ja, niet dus. De schrijfster doet er weinig mee en dat is een flinke streep door de rekening. Temeer er niet zoveel tegenover staat. Kort en bondig, dit boekje. In die mate dat het niet erg sfeervol overkomt. Eerder vluchtig en afstandelijk. Beste onderdeel vond ik het huwelijk tussen Amanda en Ed, dat natuurlijk flink te lijden heeft onder de demonische fratsen. Daar had Gran nog wel een pagina of 100 aan mogen wijden wat mij betreft, maar, nou ja, ook niet dus. Zo mist de horror voor mijn gevoel een stevige basis, waardoor het allemaal niet zoveel effect sorteert.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:58 uur

geplaatst: vandaag om 10:58 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.