menu

Ice Cold - Tess Gerritsen (2010)

Alternatieve titels: Sneeuwval | The Killing Place

mijn stem
4,05 (65)
65 stemmen

Engels
Thriller

336 pagina's
Eerste druk: Ballantine Books, New York (Verenigde Staten)

Nadat patholoog-anatoom Maura Isles een medisch congres in Wyoming heeft bezocht, gaat ze samen met vrienden skiën. Maar hun auto komt in de bergen vast te zitten in de sneeuw. Als de nacht valt, zoekt de groep tijdens een sneeuwstorm haar toevlucht in het afgelegen dorp Kingdom Come. Daar lijkt iets ergs te zijn gebeurd: in twaalf griezelig identieke huizen staat het eten onaangeroerd op tafel en staan de auto’s nog in de garages. De bewoners van Kingdom Come lijken echter in rook opgegaan. Maar voetstappen in de sneeuw verraden dat iemand Maura en haar vrienden bespioneert. Een week later krijgt rechercheur Jane Rizzoli in Boston het nieuws dat er in een ravijn in de buurt van Kingdom Come een verkoold lichaam is gevonden...

zoeken in:
avatar van AmazingPP
5,0
Ik kan niet wachten.... Ik ben zo benieuwd naar de nieuwe Tess!!

avatar van LDeVries
4,5
AmazingPP schreef:
Ik kan niet wachten.... Ik ben zo benieuwd naar de nieuwe Tess!!


Je haalt me de woorden uit de mond

avatar van AmazingPP
5,0
LDeVries schreef:
(quote)


Je haalt me de woorden uit de mond


Ik heb hem!! Ik ben er in begonnen en het begint goed!!

4,5
AmazingPP schreef:
(quote)


Ik heb hem!! Ik ben er in begonnen en het begint goed!!


Laat maar snel weten hoe hij is. Ben nu bij Koud Hart van de reeks dus ben bijna zo ver.

avatar van AmazingPP
5,0
Ik heb het uit! Wat een fantastische thriller is dit. Ik kon echt niet ophouden met lezen en elk uurtje wat ik vrij was heb ik zitten smullen. Gerritsen zet hier toch wel één van haar beste thrillers neer, want alles klopt. Alle beginnetjes hebben een einde en het einde van het boek is geruststellend te noemen. Ik ga natuurlijk niet teveel verklappen, want dat is zonde. Jullie moeten het allemaal zelf gaan lezen natuurlijk!! Ik heb wel een voorgevoel dat sommige mensen het misschien een beetje vergezocht zullen vinden. Dat had ik nu helemaal niet eigenlijk... Jammer dat ik hem nu al uit heb, want dan is het nu weer wachten op de volgende Tess! 5 * Wat ik vergeet te vermelden is dat er in de Nederlandse vertaling wel twee foutjes zitten. Twee zinnen waarin een woord mist op het einde. Erg vreemd. Ik heb het wel drie keer overgelezen om er zeker van te zijn dat het zo is, maar het is zo....

avatar van LDeVries
4,5
Ik heb hem ook in huis gehaald, ben erg benieuwd

avatar van AmazingPP
5,0
LDeVries schreef:
Ik heb hem ook in huis gehaald, ben erg benieuwd


Veel plezier ermee. Ik lees wel wat je ervan vind!!

avatar van LDeVries
4,5
Weer een erg goed boek van Gerittsen, de personages zijn goed uitgewerkt en zijn erg boeiend, ik vond de sfeer in het boek soms erg beklemmend vooral in Kingdom Come, ik heb me erg vermaakt met dit Gerritsen boek, dat haar volgende boek maar snel mag uitkomen!

4,5
Ben nu halverwege en schat dat ik hem morgenavond wel uit heb.

4,5
Heb het boek uit!
Ongelooflijk spannend weer. Dit verhaal was erg spannend en duister zo in de bergen, en je hebt even het idee dat je bij een of ander dorp a la Texas Chainsaw Massacre bent beland.
Het plot was inderdaad een heel andere richting dan je uiteindelijk dacht, maar Tess moet nu eenmaal altijd nog voor een verrassende wending aan het einde zorgen!

5,0
Ben ongeveer op 2/3e in het boek en ik moet zeggen dat ik nog nooit zulke momenten van kippenvel 's avonds in mijn bed heb meegemaakt... ik ben benieuwd wat het einde gaat brengen

5,0
Zeker en vast 5 sterren waard... ongelofelijk spannend, en eigenlijk had ik nog gerust 200 pagina's willen doorlezen in dit ongelofelijk knappe werk van tess gerritsen ... Dit was mijn eerste van haar en zeker niet de laatste, dat is duidelijk

avatar van John Frusciante
3,5
Zoals gewoonlijk weer een erg sterke thriller van Tess Gerritsen. Het verhaal begint gelijk goed, de kennismaking met de gemeenschap van Jermiah Goode is erg creepy. Ik vind het wel jammer dat je eigenlijk weinig over deze ‘sekte’ te weten komt. Zo blijft het allemaal wat mysterieus. Dat zorgt natuurlijk ook wel voor de nodige spanning. Het avontuur van Maura Isles en haar reisgenoten in Kingdom Come was erg angstaanjagend en sfeervol.

Het avontuur van Maura en Rat in de wildernis is ook erg sfeervol en de verstandshoudig die na enige tijd tussen hen ontstaat is erg aandoenelijk. Rat, die door zijn gemeenschap is verstoten en zich eigenlijk nergens thuisvoelt en daarom samen met zijn hond in de wildernis verblijft. Ik leefde erg met hem mee. De uiteindelijke ontknopig, de ontdekking van de kernwapens en het gifgas vond ik wel wat vergezocht. Ik had een wat meer macabere ontknoping verwacht.

4,0
Vreselijk spannend, Het verhaal krijgt een wending die je totaal niet verwacht en dat doet ze niet 1x maar wel 5x in het boek. Je zit met je gedachten volledig op het verkeerde spoor waardoor je weer moet bijschakelen en nieuwsgierig wordt gemaakt. Erg knap geschreven. Aanrader en ik ga zeker meer van haar lezen.

5,0
Tess is en blijft top !!! Alle boeken zijn geweldig ben een enorme fan. Gelukkig is het stille meisje nu uit, kan ik weer verder met Tess, maar eerst Jussi Adler.

avatar van laurel
5,0
Ben pas bij pagina 60, maar kan nu al niet meer stoppen. Ga snel verder.

avatar van laurel
5,0
Uit!!! Geweldig boek. Door de prettige leesbaarheid en goede spanning is dit boek de maximale score waard.

4,5
Geweldig boek!
Een van haar beste. Super goed en spannend verhaal.
Ze werkt perfect naar de climax!
Absoluut moeite waard om te lezen
4,5*

avatar van spanje
5,0
Persoonlijk vond ik dit 1 van de 2 beste boeken van Tess.

Echt griezelig! En dan denk je dat het niet enger word... Berg je maar!

Gast
geplaatst: vandaag om 06:40 uur

geplaatst: vandaag om 06:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.