menu

En Wie Ben Jij? - Ernst Löw (2010)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Nederlands
Humoristisch

188 pagina's
Eerste druk: Linkeroever, Antwerpen (België)

Junior slentert van kroeg tot kroeg, debiteert waarheden als koeien en probeert een rock-‘n’-roll-bandje op te starten. Door een wonderlijk toeval lukt dat nog ook. En de band heeft zelfs succes want er staat een optreden in 'Tien om te zien' gepland. Wat volgt in deze roman is evengoed dolkomisch als ontnuchterend en verrassend.

zoeken in:
Paardenmeisje
Er zijn mensen die ik erg bewonder door hun creatieve veelzijdigheid. Ernst Löw is zo iemand. Schrijven, acteren, singer-songwriter... Deze creatieve duizendpoot is van vele markten thuis. Ik ben best een grote fan/bewonderaar van hem en heb hem doorheen de jaren al vele malen live gezien.

'En wie ben jij?' was zijn eerste pennenvrucht. Toegeven, zijn latere schrijfsels zijn aanzienlijk beter in mijn ogen. Leuk om als fan eens gelezen te hebben, maar verder een beetje een niemendalletje dat vlug in de vergetelheid raakt omdat het verhaal vrij zwak is en het nergens naartoe lijkt te willen gaan. Het kabbelt maar verder en verder tot het boek uit is en dan is er nog steeds vrij weinig gebeurd... Als je Ernst en zijn voorgeschiedenis een beetje kent, weet je dat er zware autobiografische stukken inzitten, en die herkenning kan leuk zijn als fan, maar ik kan me voorstellen dat niet-fans dit geen hoge beoordeling gaan geven. Aan deze mensen raad ik zijn latere boeken aan, en dan vooral 'Advocaten liegen niet', maar deze staan (nog) niet op Boekmeter. (dit laatste is een observatie en vooral geen punt van kritiek of zo).

avatar van Sol1
Sol1 (moderator)
Paardenmeisje schreef:
(dit laatste is een observatie en vooral geen punt van kritiek of zo).
Die kritieke observatie is gesignaleerd...

Gast
geplaatst: vandaag om 13:14 uur

geplaatst: vandaag om 13:14 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.