menu

Creed - James Herbert (1990)

Alternatieve titel: Duivelsgraf

mijn stem
3,56 (8)
8 stemmen

Engels
Griezel

285 pagina's
Eerste druk: Hodder & Stoughton, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Bij de begrafenis van een beroemde Hollywood-ster is ook Joseph Creed aanwezig. Joseph is foto-journalist. Dag en nacht ligt hij op de loer om sensationele plaatjes te schieten. Creed mag dan een fotograferende aasgier zijn, hij is goed in zijn vak. Hij aarzelt dan ook geen moment om na de begrafenis met zijn camera een vreemde man te betrappen die op ziekelijke wijze het verse graf schendt.

zoeken in:
avatar van Slainte_Mhath
3,5
Een erg sfeervol en levendig verhaal.
De schrijfstijl van Herbert is prettig.

Ik vreesde een aantal keer situaties te kunnen voorspellen, maar werd steeds op het verkeerde been gebracht.
Eenn tikje grimmig, spannend en verrassend.

Heel spannend werd het nooit, gewoon een prettig boek.

avatar van PROPAYNE
3,5
Het tweede boek dat ik van Herbert las, en ik begin zo'n beetje fan te worden van de man zijn fantasievolle verhalen. Dit boek begon uiterst spannend, een spanning die zich wist op te bouwen naar het midden van het verhaal, maar helaas op het einde wat inkakte en zijn geloofwaardigheid enigzins verloor. Herbert's schrijfstijl leest prettig weg en verveelt nooit, hij wisselt goed af, en weet de lezer soms te pesten door een spannend hoofdstuk-slot niet meteen te vervolgen in het opvolgende hoofdstuk. Het boek wist me te boeien, het prikkelde mijn fantasie en kon me zelfs opwinden tijdens de erotische scenes. Ook dit boek krijgt een ere plaatsje in mijn kast, en ik ga zeker mijn best doen om meer Herbert-boeken in mijn handen te krijgen, ik heb de smaak te pakken.

Gast
geplaatst: vandaag om 19:45 uur

geplaatst: vandaag om 19:45 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.