menu

The Red Queen - Philippa Gregory (2010)

Alternatieve titels: De Roos van Lancaster | The Cousins' War #2 | The Plantagenet and Tudor Novels #3

mijn stem
3,75 (2)
2 stemmen

Engels
Historisch

400 pagina's
Eerste druk: Touchstone Books, New York City (Verenigde Staten)

Margaret Beaufort behoort, ten tijde van de "War of the Roses", tot het huis van Lancaster. Vanwege het koninklijke bloed van haar man Edmund Tudor, heeft Margaret de ambitie om haar oudste zoon op de troon van Engeland te krijgen als koning Henry VII. Om dit doel te bereiken probeert ze zich door intriges en leugens een weg te banen naar het Engelse hof.

zoeken in:
avatar van manonvandebron
4,0
Dit is geen sequel of prequel, maar een simultequel. Dezelfde historische gebeurtenissen als in The White Queen (2009) worden verteld, maar uit een ander standpunt. Elizabeth Woodville, de vrouw van Edward IV van York, is de vijand van de nieuwe vertelster Margaret Beaufort. Ondanks de titel was deze nooit koningin van Engeland, maar ze werd wel de koningin-moeder toen ze haar zoon Henry VII op de troon kreeg als eerste Tudorkoning. Margaret wordt voorgesteld als een devote vrouw die zichzelf als een werktuig van God beschouwt. Het mooie is dat de dochter van Elizabeth uiteindelijk zou trouwen met de zoon van Margaret. Daarmee kwamen de twee vrouwen tot een verzoening en kwam er een einde aan de Rozenoorlog. Dit leest vlotter dan het eerste deel doordat de personages en de gebeurtenissen in grote lijnen al bekend zijn.

avatar van eRCee
manonvandebron schreef:
Dit is geen sequel of prequel, maar een simultequel.

Heh, goeie.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:52 uur

geplaatst: vandaag om 16:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.