menu

Og Hun Takkede Guderne - Jussi Adler-Olsen (2002)

Alternatieve titel: De Bedrijfsterrorist

mijn stem
2,83 (9)
9 stemmen

Deens
Thriller

528 pagina's
Eerste druk: Politikens, Kopenhagen (Denemarken)

Peter de Boer, financier van duistere praktijken met een al even duister verleden, schakelt in opdracht van derden bedrijven uit voor elke concurrent totdat hij zelf het slachtoffer wordt van chantage. Zakenman Marc Franken de Vires, die zich evenzeer bezighoudt met louche deals, dwingt hem via kennis over De Boers verleden om enkele zaken voor hem op te knappen. De Vires, een man die gevaarlijke connecties blijkt te onderhouden met het regime van Saddam Hussein, eist o.a. dat Peter een bekende oliemaatschappij een zware slag toebrengt. Al snel raakt ook Peters vriendin Nicky, een meisje uit een kansarm milieu, betrokken bij deze minder fraaie kant van de zakenwereld. Wanneer Peter bovendien wordt gedwongen om de feiten over de werkelijke lading van de El-Al Boeing die destijds in de Bijlmer neerstortte te achterhalen, raken hij en Nicky nog verder verwikkeld in een internationaal complot en is het nog maar de vraag of zij hier heelhuids uit kunnen komen...

zoeken in:
3,0
Het economische gedeelte was enorm interessant en boeiend, net zoals het complot. Het deel met de irakezen en de Vires vond ik hoewel spannend, ook vaak te ver gaan en ongeloofwaardig worden.
Het deel over Indie en de ellende van Nicky was er ronduit teveel aan en vaak veel te ver gezocht en soms zelfs irritant.

*** En het gevoel van een gemiste kans. Hier had veel meer ingezeten!

avatar van Arkan
2,5
Dit boek van Jussi Adler Olsen heeft me toch wel teleurgesteld.

528 pagina's waarin alles lang en breed wordt uitgetrokken zodat je een boel info krijgt waar je eigenlijk niks mee bent.
Het plot op zich is zeker niet slecht, goed gevonden, maar het had ook op bvb. een kleine 300 pagina's geschreven kunnen worden, en dat had het vast spannender gehouden.

Jammer, want ik heb hetzelfde als hierboven, er had veel meer ingezeten.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:53 uur

geplaatst: vandaag om 13:53 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.