menu

The Bad Seed - William March (1954)

Alternatieve titels: De Kiem van het Kwaad | Het Zaad des Verderfs

mijn stem
3,00 (3)
3 stemmen

Engels
Griezel

247 pagina's
Eerste druk: Rinehart & Co, New York (Verenigde Staten)

Rhoda Penmark is een lief, welgemanierd 8 jaar oud meisje. Toch zijn er mensen die vinden dat ze iets sinisters over zich heeft. De ouders verhuizen met haar naar een andere stad, om een nieuwe start te maken. Tijdens een schoolreisje loopt alles echter volledig uit de hand en langzaamaan komt de waarheid over Rhoda aan het licht. Rhoda is een ijskoude, berekenende seriemoordenaar...

zoeken in:
avatar van alexspyforever
3,0
Na het zien van de sterke film uit 1956 die hierop is gebaseerd, wilde ik toch ook graag eens het boek lezen. Hoewel het boek toch meer informatie verschafte over bepaalde zaken, vond ik niet dat de film essentiële zaken had weggelaten. Ik moet eerlijk bekennen dat ik toch meer van de film heb genoten dan het boek. Het boek was goed maar het ging naar mijn zin toch te weinig over Rhoda en de zoektocht van haar moeder naar de waarheid begon me op het einde toch wat te langdradig te worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 08:11 uur

geplaatst: vandaag om 08:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.