menu

Platoon - Dale A. Dye (1986)

mijn stem
4,67 (3)
3 stemmen

Engels
Oorlog

247 pagina's
Eerste druk: Charter, New York (Verenigde Staten)

Chris Taylor, een idealistische jongen die stopt met zijn studie, meldt zich aan als vrijwilliger bij het leger en gaat naar Vietnam. Er heerst echter verdeeldheid in de compagnie. Sergeant Barnes is een man voor wie vechten en doden alles is. Elias, de andere sergeant, is een idealistische maar door de oorlog geteisterde soldaat. Hij is een overlever met twee dobbelstenen rond zijn nek. Elias en Barnes zijn vaak in conflict, vooral omdat Elias marihuana gebruikt om te ontsnappen aan de harde werkelijkheid. Barnes gelooft niet in drugs. Op een dag, net nadat een militair gedood is, trekken ze een dorp binnen dat verdacht wordt van hulp aan de Vietcong. De mannen zijn bloeddorstig en als de dorpelingen voedsel en wapens blijken te verbergen, verdringt de roep om wraak de redelijkheid.

zoeken in:
avatar van Slainte_Mhath
5,0
Dit boek is zeker net zo goed als de film.

Gedetailleerde vuurgevechten en al het andere leed in de jungle, op de basis, conflicten tussen soldaten en hun problemen.

De karakters in het peleton komen allemaal genoeg naar voren in het verhaal en niet alleen hoordpersoon Chris.

Vrij hard boek ook. Grafischer en harder als de film.

De film krijgt van mij dikke 5*, dus ook dit boek.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:22 uur

geplaatst: vandaag om 15:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.