menu

Een Alpenroman - Simon Vestdijk (1961)

mijn stem
4,00 (3)
3 stemmen

Nederlands
Psychologisch

404 pagina's
Eerste druk: De Bezige Bij, Amsterdam (Nederland)

Het boek gaat over Lucie, een getrouwde welgestelde vrouw die om beter te worden van een (ingebeelde?) hartkwaal en om los te komen van haar betuttelende familie, een paar weken in een hotel in de Alpen doorbrengt. Daar blijkt echter iedereen verliefd op haar te worden. Pas als ze weer thuis is, ontdekt ze dat ze zelf ook verliefd is geworden op de hotel-kelnerin Anna. Een jaar en vele brieven later, zien Anna en Lucie elkaar weer terug in het hotel…

zoeken in:
avatar van Raspoetin
Christophe Vekeman leest Simon Vestdijk | Klara - Blijf verwonderd
Een Alpenroman, geschreven door Simon Vestdijk, verscheen voor het eerst in 1961 en is nu heruitgegeven. Christophe Vekeman is uiterst enthousiast.

avatar van MXuser
3,5
Een Alpenroman van Vestdijk is het verhaal van een getrouwde vrouw van middelbare leeftijd. Voor haar hartkwaal moet ze naar de bergen op vakantie en op haar bestemming wordt ze geïntrigeerd door een kamermeisje van het hotel. In een heel trage ontknoping blijkt dat ze verliefd is geworden, dat het wederzijds is. En het dilemma wordt wat te doen met deze lesbische relatie gezien de thuissituatie.

Uit wat ik op internet heb kunnen vinden heeft Vestdijk zich gigantisch moeten inspannen om zich in te leven in een vrouw die verliefd is op een andere vrouw. Ik vermoed dat daar de Alpen naar verwijzen, de bergen die hij hiervoor moest beklimmen. Ik vertrouw er blind op dat Vestdijk erin geslaagd is om een realistisch portret te schetsen van de zielenroerselen van de hoofdpersoon Lucie. Maar er gebeurt zo weinig, het gaat zo langzaam! Ik vond het een ramp.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:32 uur

geplaatst: vandaag om 14:32 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.