menu

The Vision - Dean R. Koontz (1977)

Alternatieve titel: Het Visioen

mijn stem
3,38 (12)
12 stemmen

Engels
Thriller

353 pagina's
Eerste druk: Putnam, New York (Verenigde Staten)

Sluit je ogen niet. Hij kijkt naar je. Hij weet wat je doet. Hij weet wat je denkt. Hij komt achter je aan. Sluit je ogen niet. Hij heeft een mes. Het bloed druipt van het stalen lemmet. Hij grijpt het stevig vast en heft zijn arm op. De punt van het mes is op je borst gericht. Sluit je ogen niet. Hij sluit ze voor jou.

zoeken in:
avatar van Slainte_Mhath
4,0
Net uitgelezen en wederom een Koontz die bij mij hoger als een 8 scoort. (Hou voor mezelf een lijst bij met alle boeken die ik heb gelezen met waarderingen)

Erg spannend, onderhoudend en vooral een goed plot.
Lijkt bij vlagen wel veel op 'Onderaards'

Echter heeft mijn versie 250 pagina's en geen 353...

4,5
Die van mij heeft ook maar 250 bladzijden. Zal wel met het formaat van het boek te maken hebben.

Vandaag of morgen maar eens gaan lezen.

avatar van Abubakari
2,5
IK heb dit boek in het Fries gelezen, dat was wel erg te gek. In "geef Frysk", dat wil zeggen in officieel (ouderwets) Fries, kwam veel woorden tegen die ik niet kende (maar die ik in de context wel kon verklaren, al heb ik er een aantal tijdens het lezen opgezocht) en veel mooie Friese uitdrukkingen, erg leuk.

Het verhaal vond ik stukken minder. Ik had al vlot een donkerbruin vermoeden wie de slechterik was en dat bleek ook te kloppen. Eigenlijk was dat niet het grootste probleem, het was best een aardige mix van horror, mysterie en thriller maar het einde was zo bizar, daar raakte ik het kwijt, sloeg wat mij betreft helemaal nergens op, vond het dan ook jammer dat het zo ongeloofwaardig eindigde.


Voor de meerwaarde dat het in het Fries vertaald was 5 sterren.
Voor het verhaal voordat het zo belachelijk eindigde 3,5 ster
Voor de apotheose 1 ster.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:43 uur

geplaatst: vandaag om 09:43 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.