menu

What the Night Knows - Dean Koontz (2010)

Alternatieve titel: Veertien

mijn stem
3,60 (10)
10 stemmen

Engels
Griezel

464 pagina's
Eerste druk: Bantam, New York (Verenigde Staten)

John Calvino, 34 jaar en politierechercheur, ondervraagt een puber in een inrichting voor geesteszieke patiënten met zelfmoordneigingen. De veertienjarige jongen heeft een meervoudige moord op zijn geweten en geeft dat op naargeestige wijze toe. De hele zaak doet John ergens aan denken. Twintig jaar eerder had de jonge John Calvino in de nacht van zijn veertiende verjaardag zelf het vierde slachtoffer moeten worden van een seriemoordenaar. Hij ontsnapte ternauwernood, maar de moordenaar kwam daarbij om het leven. De misdaden in heden en verleden lijken met elkaar verbonden. Langzaam bekruipt John het angstige voorgevoel dat hij weet wie het volgende slachtoffer zal worden: over 33 dagen viert zijn zoon zijn veertiende verjaardag…

zoeken in:
4,0
Zeer goed en spannend boek.

avatar van AmazingPP
4,0
Ik heb net "Veertien" van Dean Koontz uitgelezen. Vierhonderd en tachtig pagina's lang! Het einde is een beetje uitgerekt, maar al met al heb ik me prima vermaakt met dit boek. Het is zeker niet Koontz' beste. Dat blijft toch, naar mijn mening, "Het Franciscus Complot" of "Geheugenfout". Voor liefhebbers van thrillers met een beetje fantasy er doorheen. Vier sterren uit vijf.

avatar van DMF
2,0
DMF
Het lukt me maar niet om onder de indruk te raken van Koontz' verhalen. Dit is mijn derde en ik had toch meer van de man verwacht. Velocity was weliswaar alleraardigst, The Taking vond ik maar zo-zo en met What the Night Knows slaat Koontz de plank weer mis. Het begint fraai met de introductie van de gestoorde Billy Lucas, die op een heel jonge leeftijd al een aantal verschrikkelijke dingen gedaan heeft, maar voor het verhaal echt een interessant persoon moet kunnen worden. Dat wordt-ie echter maar heel kort, want al vrij snel sleept Koontz het bovennatuurlijk er bij de haren bij en gaat het verhaal al gauw een kant op die me steeds minder en minder begon te interesseren. Naar het einde is er nog een korte opleving, maar de daadwerkelijke afsluiting stelt weer teleur. Toch maar eens de veelgenoemde toppers van Koontz op zoeken voor een laatste kans.

* *

Gast
geplaatst: vandaag om 08:05 uur

geplaatst: vandaag om 08:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.