menu

Le Chien Couchant - Françoise Sagan (1980)

Alternatieve titel: Een Slaafse Hond

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Frans
Psychologisch

176 pagina's
Eerste druk: Flammarion, Parijs (Frankrijk)

Deze roman is gesitueerd in het mijngebied van Noord-Frankrijk. Het is het verhaal van de curieuze liefdesrelatie tussen een jonge man en een oudere vrouw. Hij is boekhouder op het kantoor van een kolenmijn, zij een prostituée in haar nadagen die echter nog contacten onderhoudt met de onderwereld. De jonge boekhouder heeft een kamer gehuurd bij de oudere vrouw. Zij hebben weinig contact met elkaar, maar dat verandert vanaf het moment dat hij op straat juwelen vindt, afkomstig van een roofmoord. De vrouw weet niet beter dan dat hij de dader is en geeft blijk van haar ontzag voor hem. De jongeman koestert zich in zijn plotselinge aanzien en geeft zijn vondst niet aan bij de politie. Dan speelt de vrouw de juwelen door naar de onderwereld. Er ontwikkelt zich een thrillerachtige lijn in het verhaal, die leidt tot een onverwachte en tragische ontknoping...

zoeken in:
3,0
Het boek doet nu ouderwets aan. Het verhaal uit 1980 is natuurlijk inmiddels ook gedateerd, maar andere boeken hebben de tand des tijds beter doorstaan. Sagan heeft ook boeiender boeken geschreven.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:11 uur

geplaatst: vandaag om 13:11 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.