menu

Without Remorse - Tom Clancy (1993)

Alternatieve titel: De Meedogenlozen

mijn stem
4,30 (15)
15 stemmen

Engels
Thriller

583 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Ex-marineman John Kelly wacht een mogelijk dodelijke, bijna onuitvoerbare opdracht. In Vietnam stond hij bekend als 'de Slang', de man wiens voetstappen nooit gehoord werden, wiens spoor niet te achterhalen was. Maar nu, terug in de Verenigde Staten, weet men hem maar al te goed te vinden. Admiraal James Greer van de inlichtingendienst heeft iets zeer speciaals met hem voor. Ook Dutch Maxwell, sous-chef Operatiën Vliegtuigzaken, heeft zo zijn bedoelingen met John. Maar pas echt sinister zijn de plannen van de drugsmafia.

zoeken in:
4,0
Fantastische Thriller waar Clancy die normaal over the top gaat met grootschalige conflicten en sinistere wereldbedreigende plots, inzoemt op het leven en persoonlijk drama van een van zijn meest geliefde personages John Kelly. We zien hoe anti-held Kelly wet en staat aan zijn laars lapt om wraak te nemen op een stel drugsdealers en tegelijkertijd het persoonlijk drama moet verwerken van twee geliefden die hem snel ontvallen. Met een verbazingwekkende diepgang en bloedstollende actie is dit 1 van Clancy´s beste werken.

4,5
Prachtig boek! Dit is eigenlijk het eerste boek van de "Jack Ryan"-serie. Het is later geschreven, dan een aantal boeken over Jack Ryan, maar als je de hele serie chronologisch wilt lezen, is dit het boek om mee te beginnen. Jack Ryan zelf komt niet voor in het boek, hij is dan nog student. Zijn vader is in dit boek een politieman en noemt de naam van zijn zoon teroops ergens in het verhaal.

Gast
geplaatst: vandaag om 17:18 uur

geplaatst: vandaag om 17:18 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.