menu

Death Match - Lincoln Child (2004)

Alternatieve titel: Het Dating Bureau

mijn stem
3,86 (7)
7 stemmen

Engels
Thriller

364 pagina's
Eerste druk: Doubleday, New York (Verenigde Staten)

Het jonge echtpaar Thorpe was het visitekaartje van Eden, het meest succesvolle datingbureau in New York. Hun score was hoog genoeg om hen een onbezorgde toekomst in het vooruitzicht te kunnen stellen. Ze waren een perfect match. Als het koppel onder mysterieuze omstandigheden de dood vindt, komt de goede naam van het gerenommeerde datingbureau in het geding. Kwade opzet wordt vermoed en Dr. Christopher Lash, een gezinspsycholoog met een aimabel karakter, wordt verzocht de zaak tot op de bodem uit te zoeken.

zoeken in:
4,5
Uitstekend boek, zeker één van de betere thrillers van de afgelopen jaren. Het is duidelijk dat net als Douglas Preston, Lincoln Child ook solo een goed boek kan schrijven. Van begin tot het eind is het boek spannend. Het verhaal is erg origineel, en niet geen enkel moment zwak of langdradig. Ik heb me ook geen moment verveeld met dit boek. In principe is het een nog redelijk geloofwaardige technologie die hier neergezet wordt, en dat is ook erg fijn om te lezen, al zal zo'n machine nooit echt bestaan.

In principe had ik wel al snel door dat Liza zelf de "moordenaar" was. Alleen begon ik in de loop van het verhaal wel zo nu en dan te twijfelen of het Richard Silver of Mauchly niet was. Ook het eind is erg goed, ben ook blij dat Lash niet iets met Tara kreeg.

4.5* Wie weet wordt dit nog eens verfilmd, zou het niet erg vinden zolang het niet a lá Eagle Eye wordt gedaan.

avatar van james_cameron
4,0
Ik was niet zo onder de indruk van Lincoln Child's eerste solo-uitstapje, Utopia uit 2003, maar dit is een voltreffer. Hij laat hier op overtuigende wijze zien ook zonder zijn vaste schrijfpartner Douglas Preston te kunnen. Death Match is een slim in elkaar gezette thriller die je pakt vanaf de eerste paar bladzijden en vervolgens niet meer loslaat. Het enigszins futuristische maar redelijk plausibele verhaal is intrigerend en spannend uitgewerkt. Dat belooft wat voor de volgende solo-boeken van meneer Child.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:05 uur

geplaatst: vandaag om 16:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.