menu

Fortress - Gabrielle Lord (1980)

Alternatieve titel: Kinderspel

mijn stem
3,67 (3)
3 stemmen

Engels
Thriller

143 pagina's
Eerste druk: Aurora, Sydney (Australië)

Op school is het een ochtend als elke andere... De kinderen werken graag mee om alles in orde te krijgen voordat de inspecteur komt. Plotseling verschijnt Mickey Mouse voor het raam en vervolgens de kerstman, maar de hilariteit slaat onmiddellijk om in paniek wanneer achter deze vriendelijke maskers agressieve kidnappers blijken te schuilen, gewapend met dubbelloops geweren. Daarmee begint een achtenveertig uur durende nachtmerrie... De ontvoerders sluiten juf Sally Jones en haar leerlingen op in een ondergrondse spelonk, volledig geïsoleerd van de bewoonde wereld. Ze weten echter te ontkomen en zich op een bergtop te verschansen. En het is daar dat dit in schijn zo kwetsbare groepje mensenkinderen het heft in eigen hand neemt en op gruwelijke wijze wraak neemt op de agressors...

zoeken in:
avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
Ik wist niet dat hier een boek van was. Die film ken ik wel.

avatar van Slainte_Mhath
3,5
PeterW schreef:
Ik wist niet dat hier een bek van was. Die film ken ik wel.


Dat had ik dus ook!

Even wat informeren hier en daar

edit: bol.com | Kinderspel, Gabrielle Lord | Nederlandse boeken

avatar van PeterW
4,0
PeterW (crew)
Een heel vermakelijk werkje, en op wat kleine wijzigingen na hebben ze het keurig volgens de verhaallijn verfilmd. Natuurlijk worden in het boek een paar dingen duidelijk, bv. waarom de kerstman de schoolklas wilde ontvoeren. Wat niet duidelijk wordt is wat ze nou eigenlijk van plan waren na de ontvoering, en ook het einde klopt niet helemaal. Wat er aan de politie verteld is over de dood van de kerstman en het verbergen van het lijk strookt niet met elkaar, maar dat is kattenpis.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:55 uur

geplaatst: vandaag om 11:55 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.