menu

Lisey's Story - Stephen King (2006)

Alternatieve titel: Lisey's Verhaal

mijn stem
3,36 (62)
62 stemmen

Engels
Sociaal / Thriller

576 pagina's
Eerste druk: Scribner, New York (Verenigde Staten)

Na een 25 jaar durend huwelijk verloor Lisey Landon haar echtgenoot, Scott. Hij was een veelgeprezen auteur, maar ook een complex persoon. Lisey had altijd al geweten dat er een plek was waar haar man zich in terugtrok om zijn demonen het hoofd te bieden: Boo'ya Moon. Dit was voor hem zowel een beangstigende plek, als een plaats waar hij zijn inspiratie voor zijn romans vandaan haalde. Na zijn dood, moet Lisey echter een manier vinden om deze plek te bezoeken en een strijd te leveren met zijn demonen.

zoeken in:
avatar van marzuq
Hij is al in het nederlands, dus gauw halen en waarschijnlijk weer binnen een aatnal dagen uit. Op engelstalige sites krijgt deze redelijke tot goede recensies.

Stukken beter dan Cell kreeg, in ieder geval. En het ziet er ook stukken veelbelovender uit

4,0
Ik vind Cell beter. Maar dat komt ook omdat ik een enorme hekel heb aan mobiele telefoons en vooral de gebruikers daarvan in allerlei publieke ruimtes.

Lisey is wel goed hoor, maar niet heel erg verrassend.

3,0
niet echt King's sterkste boek naar mijn mening. Ik vond het boek een beetje tegenvallen.

4,0
Ik heb het net uit en ik vond het een erg mooi en aangrijpend boek. Het leek me op het begin wat lang maar uiteindelijk lees je het heel vlot door.

Nu weet ik niet of iemand dit boek in het Engels gelezen heeft, maar wat is de Engelse afkorting voor Gestrapt Als Daar Aanleiding Voor Is (GADAVI)?
Daar was ik even benieuwd naar.

vermeerf
Moest hier even inkomen maar wanneer alle stukjes op zijn plaats beginnen te vallen is het echt een geweldig boek. Van zijn laatste paar de beste, een met meer diepgang dan het meeste van zijn werk.

1,0
Ik kwam er niet doorheen. Het "constant om de pot heen piesen" en het tot in detail beschrijven van sommige situaties maakte voor mij het boek meer een irritatie dan leesplezier. Het reizen tussen werelden begint nu wel een beetje uitgemolken te raken.

Leuke poging van King om een serieus boek te schrijven, maar niet voor mij.

avatar van LittleBox
3,5
Thraex schreef:
wat is de Engelse afkorting voor Gestrapt Als Daar Aanleiding Voor Is (GADAVI)?
Uit mijn hoofd staat er in het Engels Strap On When It Seems Appropriate (SOWISA). Ik heb het boek ook net gelezen en het komt inderdaad wat moeizaam op gang en ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat King ietwat geforceerd een verhaal à la Dolores Claiborne trachtte neer te zetten. Daar is hij niet in geslaagd; het (liefdes)verhaal blijft voortkabbelen. Wat wel fraai is dat gaandeweg het verhaal de 'eigen taal' van de hoofdpersoon (eigen gemaakt door het woordgebruik van haar partner) verklaard wordt zoals 'smucking' en uiteraard 'bool'. Ik ben dan weer benieuwd naar de Nederlandse vertaling van deze begrippen. Al met al een middenmotertje in het oeuvre van King.

tmr
Thraex schreef:
Ik heb het net uit en ik vond het een erg mooi en aangrijpend boek. Het leek me op het begin wat lang maar uiteindelijk lees je het heel vlot door.

Nu weet ik niet of iemand dit boek in het Engels gelezen heeft, maar wat is de Engelse afkorting voor Gestrapt Als Daar Aanleiding Voor Is (GADAVI)?
Daar was ik even benieuwd naar.


SOWISA - Strap On Whenever it Seems Appropriate

wat zijn de nederlandse vertalingen van bool en blood bool? ik zit nu in het engels bij pagina 300 zoveel en het begint nu pas een beetje interessant te worden? hoe vertalen ze het woord babyluv?

3,5
Bool en bloed bool.

Babyluv weet ik niet meer...

2,0
Phoe...wat een moeilijk boek om je doorheen te worstelen!!! Ben dan ook gestopt op blz 167.

Trok het echt niet meer....saai....verflipte saai!!!

avatar van s0njaa
3,0
Cell was beter..

Echt dit is een tegenvallertje

2,5
Pff kwam er moeilijk doorheen...

StephenKingfan
Fantastisch boek. Begin wat traag. Maar daarna SCHIET je door het boek!

4,0
Stephen King is geweldig

StephenKingfan
Ik denk dat mensen neit de tijd nemen voor dit boek. Ik vind dit 1 van King's beste.

avatar van Dr Channard
4,0
Toen ik een deel van dit boek las in 'mobiel' , had ik zeker geen wow-gevoel over Lisey's verhaal en had ik meer oog voor andere verhalen van Stephen King. Uiteindelijk heb ik het boek dan toch aangeschaft met de gedachten : dit zal wel weer een tof boek zijn (rond de stijl van de duistere kant, het meisje dat hield van tom gordon en Rosie), maar niet echt een goed boek.

Mijn tweede gedachte over het boek was het feit dat hoe King in Godsnaam een verhaal over een vrouw die haar geliefde kwijt is geraakt kan vertellen in meer dan 500 pagina's (!!).

Beoordeel nooit een boek op zijn dikte zullen we maar zeggen, maar in dit geval mag je dat inderdaad niet doen.

Lisey's Verhaal begint inderdaad traag en wat moeizaam (dit is ook het deel dat je kan lezen in dde poema versie van Mobiel). Doch, als King Scotts verleden vertelt begint het boek meer en meer interessanter te worden.

Ik kan geloven dat sommige lezers dit één van de saaiere verhalen van King vindt. Ik daarentegen vond het één van zijn betere. De geheime taal van de liefde is in het begin van het boek zo mysterieus dat je met alle plezier WIL weten wat het allemaal betekent. En beetje bij beetje wordt de puzzel opgelost.

Een ander groot pluspunt is Lisey, een geweldig personage. Je leeft je er geweldig mee in en het is net of ze echt bestaat. De zus van Lisey, Amanda komt in het begin over als een saai personage, maar verandert dan in een geweldig interessant personage.

Ook gooit King in dit verhaal alle genres naar boven. King schrijft in sommige passages zo mooi en poëtisch. Het verhaal is romantisch, is bij vlagen zeer grappig en ook spannend. Verschillende genres worden hier uit de kast gehaald en dat is briljant.

Een negatief punt ? Misschien is het allemaal wat te lang, maar Lisey's Verhaal is een roman die ik echt met plezier heb uitgelezen en ik ben blij dat ik het met 4* kan belonen.

Ik heb altijd al verschillende meningen gelezen over dat ' De Nieuwe King ' (King na zijn ongeluk) minder goed schrijft dan 'De Oude King'. Wel dit vind ik dikke bullshit.

Een heerlijke roman.

4*

4,5
Wat een geweldig boek,net uit.
De "nieuwe"King kan mij erg boeien,meer diepgang,wat sommige mensen misschien saai vinden.
Juist deze vakantie nog Ogen van Vuur gelezen en dan zie je het verschil toch wel erg, ook goed maar kan niet tippen aan bijvoorbeeld dit boek,okay mag ze ook niet vergelijken maar wil aangeven dat King nu veel meer kan boeien als het het verhaal niet allemaal even spannend is.
Maar zal dit boek niet aanraden bij iemand die King wil gaan lezen.
Heb toch de indruk dat als je zoals ik alles van King gelezen hebt je ook met hem meegroeit. meevoelt, of zoiets.
4,5*

avatar van LaSiDoDo
3,5
De reflecties naar gebeurtenissen uit het verleden zijn mooi uitgeschreven en vormen een mooi geheel naar het heden in het boek. De verstandhouding en interactie tussen de zussen in het verhaal brachten me als lezer een dieper beeld op gevoelens als zusterschap .
Geen verpletterend verhaal maar het bevat wel een fijngevoeligheid over familiale waarden uit verschillende oogpunten waardoor ik dit boek niet meer vergeet.

4,5
In het begin had ik nog zoiets van : Wat is dit? , maar het werd steeds beter en wordt steeds fantasievoller. King creeert weer een prachtige wereld buiten de onze en laat alles naadloos in elkaar overlopen.

avatar van Jason82
2,5
Ik ben een echte King fan en heb al zijn boeken. Dit is één van zijn weinige boeken waar ik lastig doorheen kon komen, het viel me destijds echt tegen. Wellicht moet ik het nog eens een kans geven, want de beoordeling op deze site lijkt aan te geven dat het misschien aan mijn lag en niet zozeer aan het boek...

5,0
ik vond dit echt een heel goed boek. ik kan wel zeggen het beste wat ik tot nu toe van king heb gelezen! van begin tot het eind zit je in het verhaal en je voelt echt mee met de liefde tussen scott en lisey.

avatar van Vos1980
1,0
Voor mij was dit boek geen doorkomen aan, ondanks dat ik een SK-fan ben. Tot 2 maal toe heb ik een poging gewaagd, helaas zonder succes. Ik kom niet verder dan pagina 80. Te veel rare gedachtensprongen van Lisey, te veel vage stukken in het verhaal, te rare 'zelf bedachte??' woorden en té saai. Ook kan ik me niet inleven in het karakter van Lisey. Ik had gehoopt dat het boek zou zijn als Bag of Bones, waarbij ook het begin wat saai was, maar uiteindelijk een geweldig verhaal bleek te zijn. Toch kon ik me bij dit boek simpelweg niet door het begin worstelen. Het pakt me gewoon niet. Jammer maar helaas. Wellicht moet ik het over een paar jaar nog n kans geven, gezien de beoordelingen van andere lezers.

avatar van Slainte_Mhath
3,0
Lisey's Story doet in het eerste kwart On-Kings aan.
Dit omdat je je hoofd er echt even bij moet houden. Veel geschuif in tijdlijnen, verzonnen woorden waar je eerst naar moet gissen wat ze inhouden zorgen ervoor dat het stroever leest.

Lisey is een sterke, moedige weduwe die de nooit uitgegeven manuscripten van haar wijlen echtgenoot, schrijver Scott beheert. Fans, uitgevers, critici die hun hand willen leggen op het werk (incunks) moeten worden afgeweerd, maar dan zit er een doorgeslagen fanaticus bij..

Op dit punt dacht ik, nu kan het boek weleens gaan lezen als een diesel. Zeker toen het stuk in de flashbacks over de geestelijke en fysieke mishandeling van de broers ging maar in het bijzonder het doordraaien en gek worden van Scott's broer, Paul
Sterker nog , ik wou dat het boek veel meer daar over ging, of het verhaal op zich was. Dit was eng op het niveau van het oudere werk van King. De metamorfose in de schuur, de angst die in het huis heerste, de instabiele vader.. Voor mij het hoogtepunt van het boek.

Helaas was dit een fase en is in de laatste kwart horror, maar vooral fantasy en drama verwoven. Dit kan King goed en Lisey's Story zit enorm knap in elkaar.

Ik begrijp het kamp: matig en het kamp dat dit boek goed vindt. Ik zit er wat middenin. Stroef begin, sterk middenstuk, maar het einde deed mij weer minder.
In de jaren 2006 tm 2008 bracht King 3 boeken uit. Lisey's Story, Duma Key en Cell. Ik noem ook even Duma dat ik redelijk op dit boek vind lijken, maar Cell vond ik van deze 3 toch echt het beste.

Niet heel makkelijk om te waarderen deze, maar 3* verdient Lisey's Story sowieso.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:05 uur

geplaatst: vandaag om 11:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.