menu

Cross Fire - James Patterson (2010)

Alternatieve titel: Alex Cross #17

mijn stem
3,80 (5)
5 stemmen

Engels
Thriller

384 pagina's
Eerste druk: Little, Brown & Company, New York (Verenigde Staten)

De trouwplannen van Alex en Bree worden in de wacht gezet als Alex naar de plek geroepen wordt waar twee van Washingtons meest corrupte lui op perfect uitgevoerde manier vermoord zijn. Dan begint een scherpschutter andere foute politici uit te schakelen. De zaak explodeert en de FBI schakelt agent Max Siegel in bij het onderzoek. Terwijl Alex en Siegel twisten over jurisdictie, gaan de moorden gewoon door. Het wordt duidelijk dat de moordenaar gedetailleerde informatie heeft over de bewegingen van zijn slachtoffers - informatie die alleen een insider kan hebben. Als Alex worstelt met de schutter, Siegel en de bruiloft, ontvangt hij een telefoontje van zijn grootste vijand, Kyle Craig, mastermind is in D.C. en zal niet rusten totdat hij Cross en zijn familie voorgoed uitgeschakeld heeft.

zoeken in:
4,0
Tja, moeilijk te waarderen thriller. Het boek leest als een trein. De hoofdpersoon is de verteller van het verhaal. Hij is duidelijk 'de goede' en hij heeft al een partner en een gezin. En hij wil nu zijn liefde voor zijn partner bevestigen door met haar te trouwen. Maar hij is ook een bekwaam en geëerd politieman op wie (weer) een beroep gedaan wordt als er een seriemoordenaar opduikt. En dan is er nog de andere verhaallijn waarbij een crimineel die vrijgekomen is wraak wil nemen op degene die hem in de gevangenis wist te krijgen, Alex Cross dus. Veel dingen kloppen in het verhaal in relatie tot de seriemoordenaar(s) die actief zijn in Washington. Het wordt onwaarschijnlijker waar het de uit de gevangenis gekomen wraakzuchtige crimineel betreft. Voor mijn waardering kom ik uit tussen 3.5 en 4. Omdat het zo lekker leest dan maar een 4.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:38 uur

geplaatst: vandaag om 14:38 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.