menu

Still Missing - Chevy Stevens (2010)

Alternatieve titel: Vermist

mijn stem
3,89 (14)
14 stemmen

Engels
Thriller

352 pagina's
Eerste druk: St. Martin's Press, New York (Verenigde Staten)

Op de dag dat ze wordt ontvoerd, heeft makelaar Annie O'Sullivan drie goede voornemens: een huis verkopen, de ruzie met haar moeder oplossen en op tijd komen voor het etentje met haar vriend. De open dag van het huis verloopt rustig, maar op het moment dat Annie wil afsluiten verschijnt er een laatste bezoeker. Misschien heeft ze toch nog geluk vandaag... Een jaar later weet Annie te ontsnappen uit de blokhut waar ze al die tijd werd vastgehouden en misbruikt. Terwijl ze probeert weer grip te krijgen op het dagelijks leven, wordt een nieuwe poging tot ontvoering ondernomen. Het gevaar is dichterbij dan ze denkt...

zoeken in:
4,5
Wat een boek! In 1 adem uitgelezen en tot het einde spannend!
Het plot is zo ontzettend verrassend, ik had het niet zien aankomen.
Hopelijk volgen er meer boeken van Checy Stevens!

avatar van Arkan
4,5
Een prachtige thriller die, door het verhaal te vertellen aan de hand van de sessies van Annie bij de psychiater, heel origineel overkomt.

De gebeurtenissen op zich zijn niet vreemd want je leest en hoort wel eens over zulke misdaden.
Als je boeken hebt gelezen van mensen die ontvoerd zijn, dan komt er heel veel herkenbaars in dit boek terug. Dus het verhaal is zeker heel realistisch geschreven.

De ontknoping is ronduit verbazend, schokkend, wat het helemaal af maakt voor een goeie spannende thriller.
Een boek dat je op het puntje van je stoel laat zitten tot je de laatste bladzijde met een diepe zucht omslaat.

avatar van Rufus
4,0
Goed geschreven thriller, heb het bijna in een ruk uitgelezen.
Aanrader, hoofdpersoon Anni is prachtig neergezet.

avatar van Insignificance
2,0
Dit gaat niet om jou, Annie.

Hilarische uitspraak. Opvallend ook, aangezien vrijwel alles om Annie draait in deze kidnap thriller. Onderdeel van een einde dat het boek meer kwaad dan goed doet. Alleen maar kwaad eigenlijk. Zo vergezocht dat het niet meer serieus te nemen is. Het begin vond ik ook niet sterk. Het verhaal van de ontvoering wordt verteld aan de hand van sessies van het slachtoffers met haar psychiater, dus ja, dan verwacht ik het nodige psychologische vuurwerk tussen haar en de dader. Het komt er niet van.

Sterretjes en knaltouwtjes, meer valt er niet van te maken. Maar wat volgt, vond ik wel de moeite waard. Alles wat zich afspeelt rondom zij wiens naam niet genoemd wordt, is zonder meer zenuwslopend. En meer. Ik heb Annie eigenlijk nooit echt gemogen, ik was haar botte en later ook eigenwijze houding al snel zat, maar gedurende die hoofdstukken had ik in ieder geval met 'r te doen. Jammer dat zoiets wordt gebruikt voor iets dat uiteindelijk niet veel meer is dan een lullig misdaadraadseltje.

Gast
geplaatst: vandaag om 10:40 uur

geplaatst: vandaag om 10:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.