menu

Déjà Vu - Esther Verhoef (2010)

mijn stem
3,18 (28)
28 stemmen

Nederlands
Thriller

319 pagina's
Eerste druk: Anthos, Amsterdam (Nederland)

Als de 27-jarige Eva Lambregts haar baan als journaliste bij de krant kwijtraakt, besluit ze om uit te huilen bij haar beste vriendin. Dianne heeft een half jaar eerder alle schepen achter zich verbrand en zich teruggetrokken in een afgelegen gehucht in Frankrijk. Bij aankomst treft Eva echter een verlaten huis aan. Ze vertrouwt erop dat haar grillige vriendin snel van zich zal laten horen en neemt haar intrek in het huis. Maar Dianne geeft taal noch teken. In het dorp gebeuren vreemde dingen. Wie sluipt er 's nachts door de bossen rond de woning, en waarom reageren de dorpelingen zo vijandig? Eva wil weten wat er met Dianne is gebeurd en ze gaat op onderzoek uit. En dat had ze beter niet kunnen doen...

zoeken in:
hinie
Het verhaal an sich is heerlijk weg te lezen. Maar ik ergerde mezelf dood aan de schrijfwijze.
Waarom moet elk detail tot in den treure beschreven worden. Jammer!

avatar van chiel
Esther Verhoef wint NS Publieksprijs 2011

Esther Verhoef is met haar boek Déjà vu de winnaar van de NS Publieksprijs 2011. Dat is zojuist door het CPNB bekend gemaakt.

avatar van Suleika1
2,0
Zo simpel als dit boek is, begrijp ik niet dat iedereen er zo lovend over is en dat het bovendien nog de publieksprijs heeft gewonnen. De plot is zo simpel als je die in een jeugdboek mag verwachten. Leuk om een keer te lezen en niet meer dan dat. Toch maar teleurstellend..

avatar van psyche
2,5
psyche (crew)
hinie schreef:
Het verhaal an sich is heerlijk weg te lezen. Maar ik ergerde mezelf dood aan de schrijfwijze.
Waarom moet elk detail tot in den treure beschreven worden. Jammer!Ik heb door Tegenlicht kennisgemaakt met Esther Verhoef en wilde direct méer.
M.b.t. Déjà Vu vind ik het jammer dat iemand met zoveel talent niet wat kritischer naar haar werk heeft gekeken: ook al leest het boek makkelijk weg, EV had hier en daar wel mogen schrappen.
Herhalingen van wat ik al weet of overbodige uitleg. Ik word er niet koud of warm van...
2,5*

2,5
Inderdaad een leuk verhaal dat spanning inhoudt. Maar zoals reeds opgemerkt verdwaalt de schrijver, zeker in de eerste helft van het boek, in onnodige beschrijvingen van alles en nogwat zodat je als lezer de leuze "please, get to the point" constant wil uitroepen. De schrijver had hier duidelijk nog een "trilogie" in het vooruitzicht .
Erg verrassend echter dat hij dan ook de ontknoping van de intrige(s) opeens in pakweg 10 bladzijden afsluit.

avatar van DonOswaldo
3,0
Tegenvallend.

Heb het wel met plezier uitgelezen, maar achteraf zie ik toch veel punten waar ik me aan ergerde. Ten eerste had alles niet zo gedetailleerd gehoeven, na de eerste helft van het boek lijk je enkel de introductie achter de rug te hebben. Het daadwerkelijke thriller-plot - wanneer het allemaal een beetje loskomt - wordt daarentegen weer veel te vluchtig behandeld. Nogal jammer dat ik achteraf de conclusie moet trekken dat het meer een drama is over vriendschap die langzaam verwaterd en het thriller-element bijzaak lijkt te zijn - iets waar ik niet op had gerekend/gehoopt.

In die lijn vond ik het met verdeling van de karakters ook niet zo fijn gedaan. Dat Erwin een grote rol in het verhaal krijgt is tot daaraantoe, maar Dianne had ik echt een stuk meer van willen zien. Het meeste wat we van haar te weten krijgen is uit hersenspinsels van Eva. Ook Hugo Sanders mocht meer uitgediept worden.

3* Leesbaar, maar desalniettemin zeer teleurstellend.

3,0
Ik sluit me bij bovengenoemde mening aan. Het boekje is leesbaar, maar er had meer ingezeten, als het een langer verhaal had mogen worden. Nu is het een aardig boekje, maar niet heel veel meer dan dat.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:24 uur

geplaatst: vandaag om 12:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.