menu

The Intruder - Peter Blauner (1996)

Alternatieve titel: De Indringer

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Engels
Thriller

400 pagina's
Eerste druk: Simon & Schuster, New York (Verenigde Staten)

Vroeger waren Jacob en Dana Schiff gelukkig getrouwd. Jacob was een succesvol jurist in Manhattan en Dana had een baan bij een psychiatrische inrichting. Maar nu worden de Schiffs geterroriseerd door een volkomen vreemde. Een van Dana's patiënten, een zwerver genaamd John Gates, achtervolgt haar dag en nacht. Als Gates' gedrag steeds bizarder en gewelddadiger wordt en niemand er iets aan kan doen om hem te stoppen, neemt Jacob het recht in eigen hand. Tot het uiterste gedreven door angst en wanhoop komt hij tot een besluit - een besluit waarvan hij de gevolgen niet kan overzien...

zoeken in:
avatar van Boenga
4,5
Niet de klassieke 50 bladzijden intro en kennismaking. Blauner vliegt er van bij de start in, met een portie spanning die gestaag toeneemt, en die me echt wel aan de stoel gekluisterd hield; iets waar niet veel schrijvers in slagen.

Vrij geloofwaardige personages en gebeurtenissen, zonder overbodige passages, zelfs geen overbodige zinnen, zodat het verhaal op geen enkel moment inzakt.
Met een misschien een iets te grote portie geweld, en de afloop die je uiteindelijk toch het meest verwacht; maar geen van beide doen afbreuk aan het leesplezier.

Ik begrijp het enthousiasme van King dat op de cover prijkt. Liever dat trouwens dan dat de uitgeverij pronkt de omschrijving literaire thriller - what's in a name...?

Gast
geplaatst: vandaag om 23:22 uur

geplaatst: vandaag om 23:22 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.