menu

Fasandræberne - Jussi Adler-Olsen (2008)

Alternatieve titels: De Fazantenmoordenaars | Afdeling Q #2

mijn stem
3,59 (73)
73 stemmen

Deens
Thriller

344 pagina's
Eerste druk: Politikens, Kopenhagen (Denemarken)

In 1987 worden de verminkte lijken van een broer en zus gevonden in een zomerhuisje in het noorden van Denemarken. Uit het politieonderzoek blijkt dat de dader gezocht moet worden binnen een groep van jonge kostschoolkinderen die uit de rijkste kringen van het land komen. Er is echter niet genoeg bewijs en de zaak verdwijnt in de doofpot, totdat een van de verdachten zichzelf aangeeft. Het mysterie is blijkbaar opgelost. Een aantal jaren later belandt het onderzoek op het bureau van inspecteur Mørk, hoofd van de afdeling onopgeloste zaken, Q. Hij denkt dat het er per ongeluk is terechtgekomen, maar al snel blijkt dit niet het geval te zijn. Hij realiseert zich dat er iets heel erg fout is gegaan... Samen met zijn assistent Assad begint hij een onderzoek dat hen bekendmaakt met alle lagen van de maatschappij. Van de armste mensen die leven op het station tot de machtigste mensen.

zoeken in:
3,0
De boeken van Olsen lezen erg lekker weg. Er zit lekker veel vaart in de verhalen, zonder overdreven zinsopbouw en woorkeuzes. De Fazantenmoordenaars kent een aardig uitgangspunt en de spanningsopbouw is prima. Toch had ik het gevoel alles al een keer gelezen te hebben. Het blijft natuurlijk lastig om orgineel te zijn in het genre thriller, maar in dit geval boeide het daardoor net een slagje minder.

De karakters zijn daarentegen wel vrij interessant te noemen en met name voor Morck en Assad krijg je toch al snel een zwak.

*** en op naar het volgende deel.

avatar van B. Ruth
4,0
Na "de vrouw in de kooi" mijn tweede Jussi Adler - Olsen.
Ik vind deze beter dan de eerste.
****.

4,0
Wederom een ontzettend goed boek van Jaussi Adler Olsen!
Leest lekker weg, mooie verhaallijn en prettige personages!
spannend verrassend en pakkend.

3,5
Als je het begin door komt en de lijnen duidelijk worden leest het lekker weg. De rol van Morck en Assad bij de recherche, komen niet altijd even geloofwaardig over, maar een kniesoor...........
Naar het einde toe wordt je gepakt door een aaneenschakeling van heftige gebeurtenissen en wordt het steeds boeiender en spannender.

avatar van AmazingPP
4,0
Wederom een sterke thriller van Adler-Olsen, de tweede die ik van hem lees. Inmiddels bestaat de Serie Q al uit vijf boeken en ik weet zeker dat ik de andere drie ook nog ga lezen. Geloofwaardige personages, geloofwaardige verhaallijnen, met veel vaar en humor gebracht: ik hou ervan. Op naar het volgende deel. 4 *

avatar van Vonneke_Legrand
4,0
koboglo schreef:
Als je het begin door komt en de lijnen duidelijk worden leest het lekker weg. De rol van Morck en Assad bij de recherche, komen niet altijd even geloofwaardig over, maar een kniesoor...........
Naar het einde toe wordt je gepakt door een aaneenschakeling van heftige gebeurtenissen en wordt het steeds boeiender en spannender.


Heel pakkend commentaar!
Dit was het eerste boek dat ik van deze schrijver gelezen heb, maar ben benieuwd naar de rest.

avatar van Arkan
4,0
Net als de vorige boeken die ik van deze schrijver las, is ook dit boek er eentje dat heel vlotjes leest, een boek vol spanning met prachtig uitgewerkte karakters.
Spanning die je van bijna in het begin vasthoud tot op het laatst, met als gevolg dat je het ook in één ruk wil uitlezen.

Sommige scènes zijn heel wreed, maar je krijgt dan ook alles voorgeschoteld zoals het gebeurde en dat is misschien een beetje té sensationeel, maar hij komt er, volgens mij, alleszins mee weg.
Een oude zaak, het lijkt in het begin een beetje cliché, maar dàt is het zeker en vast niet.


De personages van de afdeling Q zijn geweldig beschreven individuen, maar ook de andere personages worden mooi en duidelijk beschreven, je kan je in ieder van hen inleven.
Maar de afdeling Q, en met name Morck zelf, zijn geweldig interessante personen, die elke situatie op de één of de andere manier helemaal naar hun hand kunnen zetten, ook dat maakt het boek tot een goed boek.

Een boek dat smaakt naar meer, dus ik ga vast nóg meer boeken lezen van Jussi-Adler-Olsen, ik vind hem een geweldige auteur.

Gast
geplaatst: vandaag om 07:35 uur

geplaatst: vandaag om 07:35 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.