menu

Maling - Maxim Hartman (2009)

mijn stem
3,33 (3)
3 stemmen

Nederlands
Humoristisch

189 pagina's
Eerste druk: Thomas Rap, Amsterdam (Nederland)

Maling neemt de lezer mee in het bizarre hoofd van Maxim Hartman. Dit resulteert in een flashback op zijn jeugd, met zijn strenge moeder en dominante moeder, afgewisseld met allerlei humoristische oneliners of anekdotes over voornamelijk relaties en seks.

zoeken in:
avatar van thomzi50
Ik zou dit boek eigenlijk zowel vier sterren als één ster kunnen geven. Maling is namelijk een totaal willekeurige verzameling anekdotes, de een nog kinderachtiger en nietszeggender dan de ander, afgewisseld met irrelevate en objectief gezien ontzettend lelijke tekeningen en one-liners. In al die kinderachtigheid, nietszeggendheid en bij vlage ook platsvoersheid schuilt ook de kracht. Eigenlijk is dit boek een papieren uitvloeisel van Rembo en Rembo: ben je daar geen fan van, blijf hier dan vooral ver vandaan, vond je dat - zoals ik - wel leuk, dan schiet je bij dit werk bij vlagen ook in de lach. Maar goed wordt het natuurlijk nergens, en aan het aantal spel- (en stijl-)fouten wordt ook duidelijk hoe weinig zorg er hiernaar toe is uitgegaan.

2,5* geef ik het maar, al kan dat met een andere stemming zo een punt minder worden. Opvallend trouwens hoeveel seksuele grappen Hartman hier maakt, terwijl die in Rembo en Rembo amper voorkomen - alsof hij ze al die jaren heeft opgespaard.

avatar van thomzi50
Deze laatste opmerking, over het gebrek aan seksuele grappen in Rembo & Rembo, begrijp ik nu geheel niet meer.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:27 uur

geplaatst: vandaag om 06:27 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.