menu

Fong and the Indians - Paul Theroux (1968)

Alternatieve titel: Fong en de Indiƫrs

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Engels
Psychologisch

199 pagina's
Eerste druk: Houghton Mifflin, Boston (Verenigde Staten)

De Chinese immigrant Sam Fong probeert in een chaotisch Oost-Afrikaans land met zijn gezinnetje het hoofd boven water te houden met een klein kruidenierswinkeltje dat hij huurt van de gewiekste Indiër Fakhru. Zijn positie verslechtert als de president de Aziaten in zijn land uitroept tot zondebok voor alle misstanden. Fakhru intussen, belazert hem op alle mogelijke manieren en slaat vooral geld uit zijn onderhuurder als blijkt dat twee Amerikanen bijzonder gebrand zijn op Fong als hoofdrolspeler in een 'documentaire' over een bekeerde Chinese communist. Maar zelfs die rol gaat aan Fongs neus voorbij als de Amerikanen doodleuk een andere Chinees, de echte rabiate communist Cheng voor hem aanzien.

zoeken in:
3,0
Het tweede boek dat Paul Theroux schreef. Zijn eerste Waldo is, voor zover ik weet, nooit in het Nederlands vertaald. Het boek gaat over de kleine man, die altijd de pineut is tot ... de laatste zin van het boek. Het is wel te merken dat Theroux hier een beginnend schrijver is, niet slecht, maar zijn latere romans, zoals Mosquito coast en Millroy the magician (om 2 hele mooie te noemen) zijn beter en diepzinniger.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:42 uur

geplaatst: vandaag om 15:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.