menu

The Devil Colony - James Rollins (2010)

Alternatieve titels: De Duivelkolonie | Sigma Force #7

mijn stem
4,12 (4)
4 stemmen

Engels
Thriller

448 pagina's
Eerste druk: William Morrow, New York (Verenigde Staten)

Kan de stichting van Amerika gebaseerd zijn op een fundamentele leugen, een die gecodeerd is in geheimen die teruggaan van voor de geboorte van Christus, tot aan een mysterie dat begraven ligt in het prehistorische verleden? De waarheid ligt verborgen in de ruines van een verloren kolonie van Amerika, verdwenen in de tijd en vervloekt tot vergetelheid. Een plek die bekend staat als...de Duivelskolonie. Tijdens een zweetceremonie in een Indiaanse grot in de Rocky Mountains, vindt er een gruwelijke slachting plaats. Er worden lijken gevonden die bedekt zijn met blaren en die verbrand zijn, en dusdanig gepositioneerd zijn dat ze twee symbolen vormen: een vijfpuntige ster en een halve maan. Een man herkent de waarschuwing achter de gruwelijke moorden: Painter Crowe, directeur van Sigma. Hij heeft de symbolen eerder gezien, getattoeerd in de schedel van een verrader. Hij weet dat de doden een persoonlijke dreiging zijn, want een van de doden is zijn geliefde neef. De zoektocht naar wraak en antwoorden leiden Crowe langs een pad dat geheimen zal onthullen die verborgen waren sinds de stichting van Amerika.

zoeken in:
avatar van james_cameron
4,5
Uitstekend zevende boek uit de Sigma Force-reeks, absoluut één van de betere delen van de serie. Rollins weet op sublieme wijze avontuur en mysterie te combineren met aktie en spektakel, resulterend in een zeer meeslepend verhaal, doorspekt met historische details. Door de vele over de top aktiescenes en ijzingwekkende momenten waarbij de personages herhaaldelijk tenauwernood aan de dood ontsnappen doet het boek wel wat denken aan het werk van genregenoot Matthew Reilly, al is Rollins de betere schrijver van de twee. Het smaakt allemaal in ieder geval nog steeds naar meer, en er komt gelukkig ook meer. Het vervolg is reeds klaar: Blood Line. Overigens, ik heb de internationale versie van het boek gelezen, die ook het korte verhaal The Skeleton Key bevat. Dit heeft het personage Seichan in de hoofdrol en speelt zich af vlak voor de gebeurtenissen in The Devil Colony. Zeer de moeite waard!

Gast
geplaatst: vandaag om 06:01 uur

geplaatst: vandaag om 06:01 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.