menu

The Coma - Alex Garland (2004)

Alternatieve titel: In Coma

mijn stem
3,53 (16)
16 stemmen

Engels
Psychologisch

168 pagina's
Eerste druk: Faber and Faber, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Een jongeman wordt op een geweldadige manier aangevallen, laat op de avond in de metro, door een groep mannen. Bewusteloos geslagen, ligt hij dagen in een ziekenhuis bed. Eenmaal ontslagen uit het ziekenhuis, keert hij terug naar zijn dagelijkse leven, zijn vrienden, zijn vriendin - tot hij merkt dat hij last heeft van sprongen in de tijd en vervorming van zijn gezichtsvermogen. Reageert hij echt met de buitenwereld, of heeft hij het heel erg bij het foute eind?

zoeken in:
avatar van Psychocandy
4,5
Heel interessant, dit. Schijnt alles behalve origineel te zijn, maar goed, de verhalen waar dit boek op lijkt heb ik niet gelezen .

Jammer dat ik 'm in het Nederlands las, maar de vertaling las wel lekker. En ondanks dat ik niet weet hoe het is om in coma te liggen, kan ik me er alles bij voorstelen dat het zo is als in dit boek beschreven.

Ik wil hier nog meer over zeggen, maar dat moet allemaal in spoilertags en het is niet zo interessant als je het boek al gelezen hebt.

4,5
Van dit kleine boekje was ik erg onder de indruk. Niet in de minste plaats vanwege de prachtige zwartwit illustraties.
Ik las het in een avond (nog net niet in een adem) uit en was daarna de hele nacht wat in de war. Is wat ik denk dat echt is ook echt echt? Hoe weet je dat? Bekend filosofisch thema, maar dan heel persoonlijk.
Meeslepend, ik raad het iedereen aan.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:26 uur

geplaatst: vandaag om 22:26 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.