menu

Coraline - Neil Gaiman (2002)

mijn stem
3,79 (29)
29 stemmen

Engels
Jeugdboek
Fantasy

172 pagina's
Eerste druk: Bloomsbury, Londen (Verenigd Koninkrijk)

De dag na de verhuizing gaat Coraline op verkenning. Hun nieuwe flat heeft eenentwintig ramen en veertien deuren. Dertien gaan open en dicht. De veertiende zit op slot. Volgens haar moeder zit er een blinde muur achter, maar als Coraline hem opent, ontdekt ze een donkere gang naar een andere flat, die veel weg heeft van de hare. Alles lijkt er geweldig. Het eten is beter. In de speelgoedkist zitten opwind-engelen die door de kamer fladderen en boeken met plaatjes die kronkelen en sidderen en flikkeren. Maar er is ook iemand die zich haar andere moeder noemt.

zoeken in:
avatar van Gizzmann
4,0
Erg fijn boek om snel uit te lezen. Het viel me qua duistere sfeer (zoals het vaak door mensen op het internet beschreven stond) een beetje tegenvallen. Het is echt een boek voor kinderen en dan vond ik het geeneens een echt griezelboek, dit valt voor mij toch duidelijk onder de fantasy zoals het hierboven ook mooi staat aangegeven.

Maar dat een boek wat kinderlijker en simpel geschreven is wil natuurlijk nog niks zeggen over de inventiviteit, want die was op z'n Gaimans weer erg groot. Af en toe vlogen de geweldige vondsten je om de oren om er vooral na de eerste helft echt iets bijzonders van te maken.

Ik heb genoten. 4*

3,5
Een erg spannend boek. Ik zou dit in ieder geval niet aan mijn kinderen voorlezen! Maar zelf heb ik erg van genoten. vooral het sfeertje in het middelste deel van het boek is erg griezelig.

Alleen het einde vond ik niet zo sterk. ik vond het 'tweede' einde een beetje gezocht eigenlijk

3,5*

vermeerf
Net als De Dief Van Altijd van Clive Barker een zeer geslaagd uitstapje naar kinderboeken van Gaiman. Heb dit echt met hel veel plezier gelezen.

avatar van Fantasyfan
3,0
Ik vond dit niet het beste boek wat ik van gaiman gelezen heb, dit komt waarschijnlijk vooral omdat het toch duidelijk voor een wat jongere doelgroep is bedoeld dan zijn andere boeken.
Qua verhaal en sfeer is het wel een leuk boek maar verder vond ik het niet echt bijzonder.

vermeerf
Binnekort in de bioscoop als stop-motion animatiefilm, beetje in de trant van The Nightmare Before Christmas.

avatar van Dee-e
3,0
Ik kende het verhaal al en dat maakte dat ik doorlas. Ik was er niet van onder de indruk en denk dat ik de boeken van Neil dus maar laat voor wat ze zijn. Toch 3 sterren omdat ik het verhaal an sich wel erg leuk vind.

avatar van PeterW
PeterW (crew)
Vreemd hoe meningen uiteen kunnen lopen. De één vindt het echt een kinderboek, terwijl de ander het juist veel te eng vindt voor kinderen.

Gast
geplaatst: vandaag om 22:10 uur

geplaatst: vandaag om 22:10 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.