menu

Moka - Tatiana de Rosnay (2005)

Alternatieve titel: Kwetsbaar

mijn stem
2,90 (10)
10 stemmen

Frans
Psychologisch

249 pagina's
Eerste druk: Plon, Parijs (Frankrijk)

Op een middag in Parijs wordt Justines dertienjarige zoon Malcolm geschept door een auto en raakt in coma. De bestuurster van de auto rijdt door, alleen een buschauffeur heeft een glimp opgevangen van het kenteken. Justine is vertaalster en getrouwd met de Engelse architect Andrew en behalve Malcolm hebben ze nog een dochter, de negenjarige Georgia. Na het ongeluk raken Andrew en Justine van elkaar verwijderd: hij vertrouwt op het politie-onderzoek en probeert het normale leven door te laten gaan, zij raakt totaal ontregeld en gaat zelf op onderzoek uit. Via een tip van een politieman komt Justine op het spoor van Eva, moeder van een autistische zoon en eigenaresse van een schoonheidssalon in Biarritz. Justine zoekt haar op en ontdekt de pijnlijke waarheid achter Malcolms ongeluk.

zoeken in:
avatar van thrillseeker
2,5
Het is wel een spannend boek alleen de ontkonping vond ik een beetje teleurstellend.

hinie
Spannend? Vond er geen ruk aan.
Saai, langdradig en enrom gerekt. Jammer. Haar naam was Sarah was steengoed, deze enorm tegenvallend!

4,5
Geweldig boek. Als ik geen slaap (en zuurstof) nodig had, had ik 't in één adem uitgelezen.

3,0
OK, eerst het positieve over dit boek. Het is makkelijk leesbaar en het snijdt een reëel thema aan waarmee ouders en kind geconfronteerd kunnen worden. Liever natuurlijk niet, maar iets gruwelijks kan eenieder van ons een keer overkomen. Nu het minder positieve: het is een erg zwaar thema: een ernstig verkeersongeval van een kind van je en het verloop van het vervolg, de consequenties voor het kind, de ouders en de veroorzaker van het ongeval. Dat wordt een heel indringend verhaal, geen aangename lectuur om op te pakken. Ik had dit boek ter hand genomen zonder de synopsis te lezen en ik wilde eigenlijk dit verhaal niet verder lezen. Maar goed, uiteindelijk toch uitgelezen en dan neemt het boek veel tijd om de gevoelens van de gezinsleden in het begin te schetsen en daarna ver over de helft gaat het los en zit het boek wel weer wat evenwichtiger in elkaar. Maar lees het op een moment dat je wel in deze problematiek wil duiken.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:52 uur

geplaatst: vandaag om 18:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.