menu

The Seamstress - Frances de Pontes Peebles (2008)

Alternatieve titel: De Naaister van Pernambuco

mijn stem
4,50 (1)
1 stem

Engels
Politiek

639 pagina's
Eerste druk: HarperCollins, New York (Verenigde Staten)

De gezusters Emília en Luzia dos Santos, opgegroeid in een dorpje in het noorden van Brazilië, zijn heel verschillend van aard en al vroeg scheiden zich hun wegen. De romantische Emília trouwt met de zoon van de rijke Dr. Duarte Coelho uit Recife. De temperamentvolle Luzia sluit zich aan bij de 'cangaceiros', een bende revolutionairen die strijdt tegen de uitbuiting door machtige grootgrondbezitters en voor sociale hervormingen. Wanneer Luzia trouwt met hun leider Antonio, bijgenaamd de Havik, komt haar leven steeds meer in gevaar. Emília's leven in de grote stad wordt overschaduwd door innig verdriet en eenzaamheid. Ze weet dat ze haar zus Luzia waarschijnlijk nooit meer zal zien, maar ontwikkelt een indirecte manier om met haar te communiceren. Dan vertrouwt Luzia haar een groot geheim toe.

zoeken in:
avatar van Natalie13
4,5
Een prachtig debuut. Ik heb ruim 600 pagina's genoten van het verhaal. Ze schrijft heel gedetailleerd en ik kan me voorstellen dat het voor sommige lezers wel iets minder had gemogen.

Voor een debuterende schrijfster had het schrijven van een dik boek haar valkuil kunnen worden maar daar is ze niet in gevallen. Ze wist mij van het begin tot het eind te boeien. Als liefhebber van historische romans kan ik de Naaister van Pernambuco zeker aanbevelen!

Gast
geplaatst: vandaag om 08:47 uur

geplaatst: vandaag om 08:47 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.