menu

Piasshingu - Ryū Murakami (1994)

Alternatieve titels: Piercing | ピアッシング

mijn stem
3,69 (8)
8 stemmen

Japans
Psychologisch / Thriller

174 pagina's
Eerste druk: Gentosha, Tokio (Japan)

Tijdens een van zijn vele slapeloze nachten staat de jonge grafisch ontwerper Kawashima badend in het zweet bij de wieg van zijn pasgeboren dochter. Hij heeft sterk verlangen om haar met een ijspriem te doden. Om zichzelf en zijn gezin te beschermen huurt hij een hotelkamer en wil zijn drift beteugelen door een prostituee te vermoorden. Chiaki blijkt echter geen makkelijk slachtoffer te zijn en ook zij wordt gedreven door duistere krachten. Er ontvouwt zich een duister spel waarin de rollen dader en slachtoffer hun eenduidigheid verliezen.

zoeken in:
4,0
‘Piercing’. voelt echt als een Japans boek, het verhaald heeft dezelfde feeling als audition, ook geschreven door Ryu Murakami.

Het verhaal gaat over een vader die de drang voelt om zijn eigen kind te doden. Door met een ijspriem in zijn buik te steken. Hij heeft zichzelf beloofd om dit niet te doen, maar de drang blijft.

Als oplossing komt hij op het idee om met een prostituée af te spreken en haar te doden op deze manier.

Maar de prostituée die bij hem op bezoek komt (in een hotel) blijkt erg aan hem gewaagd te zijn..

Het boek is spannend, kort maar blijft boeien.. ik vond het een erg goed boek

Gast
geplaatst: vandaag om 02:50 uur

geplaatst: vandaag om 02:50 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.