menu

L'Armata Perduta - Valerio Massimo Manfredi (2007)

Alternatieve titel: Het Verloren Leger

mijn stem
3,17 (3)
3 stemmen

Italiaans
Historisch

367 pagina's
Eerste druk: Mondadori, Milaan (Italië)

Het is 401 voor Christus. Een strijder te paard rijdt het woestijndorp van de Syrische vrouw Abira binnen. Xeno is als een jonge god, vol beloften van passie, avontuur en vreemde verten en Abira laat alles achter om hem te volgen. Ze reizen mee in de grootse expeditie van tienduizend Griekse soldaten naar Babylonië (het huidige Irak). Abira krijgt te maken met veldslagen, ontberingen, Perzische wreedheden maar ook met hechte vriendschap en liefde.

zoeken in:
avatar van J.Ch.
2,5
Best aardig, maar meer niet. De enige reden dat ik dit boek lees, is omdat ik dergelijke onderwerpen wel interessant vind, en er niet erg veel boeken over te vinden zijn. Het verhaal zelf heeft zeker iets groots; het gaat immers over een enorm leger dat tegen alle verwachtingen in de zwaarste ontberingen overleeft. Dat het uit het perspectief van een vrouw is verteld, is ook wel origineel. Het probleem is dat Manfredi niet echt een natuurtalent is waar het schrijven betreft. Hij weet er duidelijk veel van en hij houdt van het verhaal, maar hij weet het niet goed over te brengen. Zijn manier van vertellen is vaak warrig en soms merk ik dat ik een halve bladzijde lees zonder iets op te nemen. Ook vervalt hij vaak in clichés en herhaalt hij zichzelf veelvuldig. Daarnaast slaagt de schrijver er allerminst in om mij een beeld te laten vormen van hoe de mensen eruit zagen (Abira bijvoorbeeld, hoe loopt zij erbij in het dagelijks leven? Gesluierd? In toga? Zoiets moet je toch wel een beetje weten om je een beeld te kunnen vormen van een personage) en hoe zij leefden. Vooral in het begin had ik nog wel eens de neiging het boek aan de kant te leggen, in het midden vond ik het makkelijker om te lezen. Het einde had van mij wel iets netter mogen worden afgewerkt. Ik denk dat meneer Manfredi beter opgravingen kan blijven doen en zijn verhalen door iemand anders moet laten optekenen. Jammer genoeg dus een interessant verhaal op een slechte manier verteld.

Gast
geplaatst: vandaag om 06:33 uur

geplaatst: vandaag om 06:33 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.