menu

Hê Kainê Diathêkê - Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes (367)

Alternatieve titels: Het Nieuwe Testament | Novum Testamentum | Η Καινη Διαθηκη

mijn stem
3,95 (19)
19 stemmen

Oudgrieks
Verhalenbundel
Esoterisch / Historisch

466 pagina's
Eerste druk: Athanasius, Alexandrië (Egypte)

De evangeliën (Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes) zijn de eerste vier boeken; zij geven elk een beschrijving van het leven van Jezus Christus zoals geboorte, onderwijs, wonderen, conflicten, kruisiging, sterven, dood en opstanding. Het vijfde boek, de Handelingen, begint met de Hemelvaart van Jezus Christus, gevolgd door de beschrijving van de uitstorting van de Heilige Geest. Hierna volgt een uiteenzetting van het ontstaan en de groei van de eerste christelijke gemeenschappen plus al het wel en wee waarmee zij worden geconfronteerd. De tweede helft is geheel gewijd aan de wederwaardigheden en de zendingsreizen van de apostel Paulus. Over het algemeen gaat men ervan uit dat dit boek geschreven is door Lucas, die mogelijk een leerling van Paulus was. De Brieven zijn door prominente christenen van het eerste uur (vooral Paulus) aan concrete personen of aan christelijke gemeenschappen geschreven en geven diverse uiteenzettingen van de christelijke geloofsleer en de praktische toepassing ervan. Het laatste boek van het Nieuwe Testament, de Openbaring van Johannes, is overwegend apocalyptisch van aard en staat daardoor geheel op zichzelf. In vaak zinnebeeldige taal wordt er een voorstelling gegeven van hoe het er aan het einde der tijden aan toe zal gaan.

zoeken in:
avatar van Bassievrucht
5,0
Naast de wonderbaarlijke verhalen over Jezus is het laatste hoofdstuk Openbaringen toch vooral heel bruut en gaaf.

avatar van slowgaze
Gekregen van een stel mensen die ons studenten wilden bekeren, een heel goedkope versie met van die heel dunne velletjes papier die je als vloeitjes kunt gebruiken, maar ik rook toch niet. Afijn, misschien ga ik er eens in lezen.

5,0
De evangelieën vind ik nog steeds top. De rest van het nieuwe testament vind ik tegenwoordig heel obscuur, daar kom ik niet meer doorheen. Toch 5 punten wegens de geweldige evangelieën.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:52 uur

geplaatst: vandaag om 04:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.