menu

Dijkshoorn - Nico Dijkshoorn (2010)

mijn stem
3,62 (25)
25 stemmen

Nederlands
Verhalenbundel
Sociaal

342 pagina's
Eerste druk: Nieuw Amsterdam, Amsterdam (Nederland)

In dit boek zijn verhalen, columns en reportages verzameld van Nico Dijkshoorn. Op zijn eigen manier gaat hij te keer tegen alles en iedereen, over al wat hem dwars zit en bekijkt hij 'het leven ' op zijn eigen manier.

zoeken in:
4,0
Dijkshoorn heeft een fijne manier van schrijven. Krachtig en puntig weet hij te emotioneren en bij vlagen ook te ontroeren. En al merk je dat het na verloop van tijd wellicht wat inwisselbaar is, mag dit de pret geheel niet drukken. Dijkshoorn heeft je dan al overtuigd.

4*

3,5
Er zijn maar weinig mensen in Nederland die zo leuk kunnen schrijven als Dijkshoorn. Ik vind hem erg sterk in deze bundel.

avatar van HankMoody
2,5
Dit boek maar eens een kans gegeven hoewel ik geen fan ben van columns en Nico die ik bij DWDD altijd maar een irritante waterbuffel vind waar zijn stukken soms wel de moeite waard zijn en soms totaal de plank compleet misslaan.

Wat nu de meerwaarde is van dit boek ontgaat mij helemaal. Nico´s schrijfstijl is behoorlijk simpel waar je niet kan ontkennen dat er een echo van Herman Brusselmans in te herkennen valt ook vaak qua humor. Wel jammer dat er bijna geen mooie zinnen in voorkomen.

Het grootste probleem is dat het zo ontzettend zeikerig is allemaal. Nico zeikt hier 342 pagina´s een beetje over van alles en nog wat. Daarnaast heb ik het gevoel dat hij van alles erbij heeft gefantaseerd en dat hij in het echt een behoorlijk saai leven leidt.

Maar goed, er zitten ook wel verhalen bij die ik de moeite waard vind zoals het verhaal dat zijn zoontje gesponsord gaat worden door AZ als ik het goed heb. Dat was echt wel mooi om te lezen. En zo zitten er nog wel meer verhalen bij die grappig of ontroerend zijn maar in het algemeen mis je net zo goed helemaal niks als je dit niet leest.

5,0
De gesprekken tussen Willem van Hanegem en zijn ex-vrouw Truus hebben me echt tot tranen van vertier geroerd, enorm grappig.

Gast
geplaatst: vandaag om 15:03 uur

geplaatst: vandaag om 15:03 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.