menu

Beichte eines Mörders, Erzählt in einer Nacht - Joseph Roth (1936)

Alternatieve titel: Biecht van een Moordenaar

mijn stem
3,25 (6)
6 stemmen

Duits
Sociaal

134 pagina's
Eerste druk: Allert de Lange, Amsterdam (Nederland)

Een nacht lang luisteren de gasten van het Russische emigrantenrestaurant Tari-Bari in Parijs naar het levensverhaal van Semjon Goloebtsjik, buitenechtelijke zoon van vorst Krapotkin, voormalig medewerker van de tsaristische geheime politie Ochrana, en minnaar van de mannequin Annette Leclaire, die zichzelf een moordenaar noemt.

zoeken in:
avatar van misterfool
2,0
Tegenvaller! Roth kan goed een melancholieke sfeer creëren, wat hij ook doet aan het begin van dit boek. Een karakter stapt een rokerige bar binnen waar de last van het verleden in de lucht hangt, al kan dat ook de alcohol zijn. Een van de stamgasten heeft een nogal beladen historie. Zijn verhaal beslaat de rest van het boek. Deze uitstekende opzet voor een beklijvend boek wordt helaas ten grabbel gegooid doordat de intrige van de voornoemde stamgast behoorlijk voorspelbaar en saai blijkt. Met moeite kwam ik aan op de laatste pagina en dat kan nooit de bedoeling zijn geweest.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:39 uur

geplaatst: vandaag om 14:39 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.