menu

Stamboul Train - Graham Greene (1932)

Alternatieve titels: Stamboel Expres | Orient Express

mijn stem
3,30 (5)
5 stemmen

Engels
Psychologisch / Thriller

307 pagina's
Eerste druk: Heinemann, Londen (Verenigd Koninkrijk)

Een joodse zakenman, een lesbische journaliste, een danser op zoek naar werk, een socialistische dan wel communistische arts die in Servië gezocht wordt voor verraad, en een Oostenrijkse dief ontmoeten en verkeren met elkaar aan boord van de Oriënt Expres op een tocht van Oostende naar Istanboel. Elke persoon in dit bonte gezelschap hoopt er op een verandering te ondergaan als resultaat van de reis. Hoewel ieders wens min of meer uitkomt, heeft het lot voor elkeen nog een verrassing in petto...

zoeken in:
avatar van Pythia
3,5
Door middel van de reis langs Europese steden, en de verschillende personages, geeft Greene een goed beeld van de tijd rond 1930. (Behalve dat hij de Oostendenaren Frans laat spreken). Het komt wat dat betreft overeen met andere boeken uit die periode die ik las. Daarbij is het ook een beetje spannend, en onderhoudend.
Wat ik mis is de subtiele humor van 'Our Man in Havana'..

Gast
geplaatst: vandaag om 09:57 uur

geplaatst: vandaag om 09:57 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.