menu

Terrorist - John Updike (2006)

Alternatieve titel: De Terrorist

mijn stem
3,57 (7)
7 stemmen

Engels
Psychologisch / Politiek

320 pagina's
Eerste druk: Knopf, New York (Verenigde Staten)

De terrorist in spe is de in New Jersey opgroeiende tiener Ahmad, zoon van een Iers-Amerikaanse moeder en een Egyptische uitwisselingsstudent. Zijn vader is al jaren uit zijn leven verdwenen en Ahmad heeft niet veel op met zijn losbandige hippiemoeder, die hij ziet als 'een slachtoffer van het Amerikaanse geloof in vrijheid'. In tegenstelling tot zijn oppervlakkige klasgenoten zoekt hij zijn heil in de studie van de koran. Op aanraden van zijn leermeester, de manipulatieve surrogaatvader Sheikh Rachid, gaat hij aan de slag als vrachtwagenchauffeur.

zoeken in:
4,5
Dit wil ik graag aanraden voor ieder die geinteresseert is in de psyche van een jongeman die zich ontwikkelt tot een potentieel gevaarlijk individu voor de samenleving. Updike ontwikkelt een haarfijn portret van wat er gebeurt met deze middelbare scholier die zonder het te beseffen in een netwerk terecht komt dat van plan is aanslagen te plegen. Zeer knap. Het enige minpuntje vind ik dat er iets te veel overbodige exegese van de Koran wordt gepleegd die ik eigenlijk helemaal niey zo essentieel vind voor het begrijpen van de hoofdpersoon.
aangezien over dit zeer actuele thema bij mijn weten nog geen of nauwelijks romans zijn gepubliceerd verdient Updike alle lof voor zijn bijna geslaagde poging

Gast
geplaatst: vandaag om 17:41 uur

geplaatst: vandaag om 17:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.