menu

The Pillars of Creation - Terry Goodkind (2001)

Alternatieve titels: Zuilen der Schepping | De Zevende Wet van de Magie

mijn stem
3,09 (27)
27 stemmen

Engels
Fantasy

553 pagina's
Eerste druk: Tor Fantasy, New York (Verenigde Staten)

Jennsen Rahl, Richard Rahl's halfzuster, is al sinds haar jeugd op de vlucht voor hun vader Darken Rahl. Omdat ze zonder de gave van magie geboren is, en dus ook ongevoelig voor de uitwerking van, vormt ze immers een consistente bedreiging voor het met magie aan elkaar hangend rijk D'Hara. Nu ze te weten is gekomen dat Darken dood is en opgevolgd door Richard, besluit ze om wraak te nemen op Richard, omdat ze hem ervan verdenkt achter de brutale afslachting van haar moeder te zitten.

zoeken in:
avatar van Chungking
0,5
Als je het mij vraagt een absoluut dieptepunt in het genre. Dit boek was zo'n afknapper dat ik hier voorgoed ben afgehaakt bij de reeks. In plaats van vordering te maken met het verhaal, denkt Goodkind op de proppen te komen met een zijsprongetje wat echter totaal geen meerwaarde heeft. Nog even wat nutteloze personages toevoegen en zichzelf nog meer in de problemen schrijven met zijn theorie over de werking van magie te proberen uitwerken.

Tenenkrullend slecht van begin tot eind, waarbij Goodkind's beperkte schrijverschap volledig aan de oppervlakte komt. Als een geit godbeterd een van de belangrijkste personages is in het verhaal dan weet je het wel, zeker?

avatar van Slater
3,5
Dit was voor mij het minste boek tot heden, want de hoofdpersonen in de vorige delen trokken mij aan in deze serie en om nou maar 50 pagina's met hun te lezen van de 600 viel nogal tegen.
Het boek had zijn momenten, maar ik kan persoonlijk niet tegen een 'goede' persoon die door de 'slechte' verteld wordt dat de 'goede' eigenlijk slecht zijn waardoor je een heel boek zit te lezen waarbij je al weet dat het niet klopt.
Het hield de spanning nogal weg.

3,5* en hoger zal het denk ik nooit worden.

Gast
geplaatst: vandaag om 12:54 uur

geplaatst: vandaag om 12:54 uur

Let op: In verband met copyright is het op BoekMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.